KADRO UNVANI

GÖREVDE YÜKSELME VE TERFİ UZUNPINAR BELEDİYESİ 24 MAYIS 2011 SALI

Soru

15.10.1993 tarihinde Uzunpınar Belediyesinde memur olarak göreve başladım. Şoförlük muavinlik gibi dış hizmetlerde çalıştım. Belediye Kanunu ve Devlet Memurları Kanununu incelememiştim. 2000 yılının Şubat ayında yazı işleri müdürünün istifa etmesinin ardından o günün Belediye Başkanı, Yazı İşleri Müdürlüğü kadrosuna benim atamamı yaptı. Çünkü önceleri böyle oluyordu ve tahsil de aranmıyordu. Bende zaman içersinde 657 sayılı Devlet Memurları Kanununu, Belediye Kanununu ve 2/2/2000 tarihli ve 23952 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan İl Özel İdareleri, Belediyeler ve İl Özel İdareleri ve Belediyelerin Kurdukları Birlik, Müessese ve İşletmeler ile Bunlara Bağlı Döner Sermayeli Kuruluşlardaki Memurların Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Esaslarına Dair Yönetmeliği okudum, öğrendim. Norm kadroya göre, Grup D 1, Nüfus 1930, İktisat Fakültesi mezunuyum. Fakat herhangi bir değişikliğe gitmeden o tarihten bu yana Yazı İşleri Müdürü olarak görevime devam ettirildim. Atamanın yanlış olduğunu öğrendim ama epey zaman geçti. Şu anda geriye dönülmesi mi gerekir, geriye dönülecek ise hangi kadroya kendimin atanmasını istemeliyim?

Adem KANDEMİR, Yazı İşleri Müdürü Uzunpınar Belediyesi - MERKEZ / DENİZLİ

Cevap

İdare yanlış yaptığı işlemden geri dönme hakkına sahiptir. Belediye ve Bağlı Kuruluşları ile Mahalli İdare Birlikleri Norm Kadro İlke ve Standartlarına Dair Yönetmeliğin ekinde yer alan (IV) sayılı listeden kendinize uygun kadroyu belirleyebilirsiniz.