ENCÜMENCE VERİLECEK PARA CEZALARI, HARCAMA YETKİLİLERİNİN BELİRLENMESİ, İŞÇİLERE YAPILAN ÖDEMELER, BAŞKAN YARDIMCISI ÖDENEKLERİ

MÜTEFERRİK YAHYALI BELEDİYESİ 24 EKİM 2005 PAZARTESİ

Soru

1- İçişleri Bakanliğı Mahalli İdareler Genel Müdürlüğünün 2005/100 sayılı Genelgesinde belirtildiği üzere 1608 Sayılı Yasa Gereğince yazılan cezaların tahsilinin mümkün olmayacağı belirtilmektedir.

Belediye Meclisince hazırlanan Para Cezaları tarifesine göre Belediye Encümeninin para cezası verip veremeyeceği ve Encümence ceza verilecekse tahsilatı aşamasında ilgili genelgede belirtildiği üzere sorun çıkarmı ?

2- Meclis üyeleri arasaından 5393 sayılı yasanın 49. maddesi gereğince görevlendirilen Başkan Yardımcıları Harca Yekilisi olarak görev yapabilirlermi.

Hesap İşleri Müdürlüğünün Harcama Yetkilisi hangi birim müdürü olacaktır.

3- Belediyemizde Toplu Sözleşme yapmaya yetkili olan sendikanın, sendikasız işçilerin çoğunluk olmasından dolayı yetkileri düşmüştür.

Belediyemizde sendikalı olan işçilerin bundan böyle ücretlerini ve sosyal haklarını Belediye Encümenimi belirleyecek yoksa eski sözleşmede belirtilen ücret ve sosyal haklarını almaya devammı edecekler ?

4- Meclis üyelerinden görevlendirilen Başkan Yardımcısına verilen ödenek sonucunda 5393 sayılı yasanın 49, maddesine göre Peresonel Giderlerinin bir önceki yıl kesin hesabının % 30 unu aşarsa Harcama yetkilisine, Muhasebe yetkilisine ve Belediye Başkanına sorumlulk doğarmı ?

MUSTAFA YILMAZ, Başkan Yardımcısı Yahyalı Belediyesi - Yahyalı / KAYSERİ

Cevap

1- İçişleri Bakanlığı Mahalli İdareler Genel Müdürlüğünün 22.09.2005 tarihli ve 2005/100 sayılı Genelgesinde; 1608 sayılı Kanuna 5.12.1960 tarih ve 151 sayılı kanunla eklenen Ek 2’nci Maddeye göre; 1608 sayılı Kanunun 1 inci maddesinde kayıtlı cezayı gerektiren hususlarda il merkezi olan yerlerdeki belediye başkanları ile bulunduğu takdirde başkan yardımcıları, şube müdürleri ve belediye başkanlarının bizzat yetki verdikleri müdürler seviyesindeki ilgili görevliler, diğer yerlerdeki belediye baş...