MAHKEME KARARINI YERİNE GETİRMEMEK, DOLU KADROYA GÖREVLENDİRME, ZABITA MEMURUNU ENCÜMENDE GÖREVLENDİRME.

MÜTEFERRİK YALIKAVAK BELEDİYESİ 1 ŞUBAT 2006 ÇARŞAMBA

Soru

1995 yılından itibaren başkatip olarak 7. dereceden başkatip kadrosunda görev yapmaktayım. 2005 Şubat ayında halk kütüphanesinde geçici görevle görevlendirildim. Muğla İdare Mahkemesinde dava açtım ve yürütmeyi durdurma kararı aldım. Karar gereği başkatip kadrosunda göreve tekrar başladım, bir gün görev yaptım ve daha sonra zabıta biriminde görevlendirildim. Ancak, zabıta biriminde hangi unvanla görevlendirildiğim belli değildir. Belediyemiz zabıta biriminde üç adet zabıta memuru kadrosu bulunmakta olup, bir zabıta memuru bulunmaktadır. İki adet zabıta memuru kadrosu boştur. 01.01.2006 tarihinden itibaren bu zabıta memuru, birim amiri gibi görülüp encümene üye olarak alınmaktadır. Başkatip kadrosunda olduğum halde zabıta görevlendirildiğimden dolayı, su işlerinde görevli memura Başkatip Vekili diyerek imza attırılmaktadır. 2005 yılı boyunca encümene üye olarak alınmıştır. Ancak, 01.01.2006 tarihinden itibaren encümene alınmamaktadır.

1-Zabıta memuru birim amiri gibi görülüp encümene alınabilir mi?

2-Başkatip kadrosu benim tarafımdan dolu iken aynı anda başkatip vekili diye memura görev verilip imza attırılabilir mi?

3-Başkatip kadrosunda iken zabıta memurluğunda görevlendirilmem mümkün mü?

Nedim Başar ÇETİN, Başkatip Yalıkavak Belediyesi - Bodrum / MUĞLA

Cevap

Anayasamızın 2 nci maddesinde Türkiye Cumhuriyetinin sosyal bir hukuk Devleti olduğu hükme bağlanmıştır. Yine Anayasanın 138 inci maddesi uyarınca; yasama ve yürütme organları ile idare, mahkeme kararlarına uymak zorundadır; bu organlar ve idare mahkeme kararlarını hiçbir suretle değiştiremez ve bunların yerine getirilmesini geciktiremez. 2577 sayılı İdari Yargılama Usulü Kanununun 28 inci maddesi uyarınca da idare mahkemelerinin esasa ve yürütmenin durdurulmasına ilişkin karalarının icaplarına ...