GÖREVDE YÜKSELME, LİMME

MÜTEFERRİK KAYSERİ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ 19 NİSAN 2006 ÇARŞAMBA

Soru

13.01.1988 yılında Cami İmam Hatibi olarak göreve başladım. 1998 yılında Kayseri Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Müdürlüğüne itfaiye eri olarak yatay geçiş yaptım. 1999 yılında Açık Öğretim Fakültesi 4 yıllık işletme bölümünü bitirdim. Kayseri İtfaiye Müdürlüğünde görevlendirme ile itfaiye müdür yardımcılığı, itfaiye zabıta amirliği yaptım. Şu anda itfaiye araştırma planlama koordinasyon amiriyim. 3 derece 1 kademedeyim. Fakat hizmet çizelgemde itfaiye eri olarak gözükmekteyim. İtfaiye Yönetmeliğinde yüksek öğrenim görenler çavuş olarak göreve alınırlar ve yükselme süreleri 2 yıldır. (R.G.28.6.1995-22327) Ayrıca Milli Eğitim Bakanlığının açmış olduğu Limme bilgisayar sertifikam, Kayseri Milli Eğitim Müdürlüğü özel bilgisayar programcı sertifikam bulunmaktadır.

1-Bu saymış olduğum durumlar göz önüne alınarak şu anda itfaiye müdürü, müdür yardımcılığı veya amir kadrosuna atanabilir miyim?

2- İtfaiye müdürlüğü için görevde yükselme sınavı açıldı girebilir miyim? Şimdiye kadar ne müdürlük nede yardımcı ve hiçbir amirlik için sınav açılmadı ve on başı kadrosu hariç hiçbir kadro yoktur.

3- Aynı belediye başkanlığında herhangi bir birimde yükselme sınavına girmeden müdürlük, müdür yardımcılığı veya her hangi bir şefliğe atanabilir miyim?

4- Herhangi bir birimde memur kadrosuna atanıp itfaiyede çalışarak mesaimi alabilir miyim?

5- Limme bilgisayar, özel bilgisayar program sertifikamın olması bana herhangi bir menfaat sağlar mı kademe derece ilerlemesi gibi.

Şükrü EROL, İtfaiye Eri kayseri büyükşehir belediyesi - merkez / KAYSERİ

Cevap

1-İl Özel İdareleri, Belediyeler ve İl Özel İdareleri ve Belediyelerin Kurdukları Birlik, Müessese ve İşletmeler İle Bunlara Bağlı Döner Sermayeli Kuruluşlardaki Memurların Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Esaslarına Dair Yönetmeliğin ek 4. maddesinde; bir göreve vekaleten atanan personel, gerekli nitelikleri taşımış olsa da, vekalet edilen kadro unvanı kazanılmış hak olarak görülemeyeceğinden, bunların görevde yükselme eğitim ve sınavına tabi tutulmadan vekalet edilen kadroya atanamayacakl...