İŞYERİ AÇILIŞI, LOKANTALARDA TÜTÜN TÜKETİMİ, USTALIK BELGESİ

İŞYERİ AÇMA TEPEBAŞI BELEDİYESİ 4 AĞUSTOS 2008 PAZARTESİ

Soru

1- Boş arsalarda açılmak istenen halı yıkama, otopark, oto yıkama yerlerinde idari ve sosyal binaları olmadan konteyner konulan yerlere ruhsat verilmesi uygun mudur?

2- Alışveriş merkezlerinde bulunan lokanta, kafeterya gibi yenilen içilen işyerlerinde sigara içilen/içilmeyen bölümler tahsis edilmesi durumunda söz konusu işyerlerinde sigara içilir mi?

3- Ruhsat müracaatlarında ana faaliyet konusu ile ilgili oda kaydı, ustalık belgesi olan fakat tali faaliyeti ile ilgili herhangi bir belgesi olmayan ruhsat müracaatlarında nasıl bir yol izlenmelidir?

Fikret SAY, Zabıta Memuru TEPEBAŞI BELEDİYESİ - MERKEZ / ESKİŞEHİR

Cevap

1- İşyeri Açma ve Çalışma Ruhsatlarına İlişkin Yönetmeliğin 6. maddesinde; yetkili idarelerden usulüne uygun olarak işyeri açma ve çalışma ruhsatı alınmadan işyeri açılamayacağı ve çalıştırılamayacağı belirtilmiş bulunduğundan, herhangi bir idari ve sosyal binaları olmasa da, boş arsalarda açılmak istenen halı yıkama, otopark, oto yıkama, türü işyerlerinin de belediyeden işyeri açma ve çalışma ruhsatı almaları gerekmektedir. 2- 4207 sayılı Tütün Ürünlerinin Zararlarının Önlenmesi ve Kontrolü Hak...