BORCU YOK SORGULAMASI

İHALE İŞLEMLERİ GÜMÜŞLER BELEDİYESİ 14 AĞUSTOS 2008 PERŞEMBE

Soru

29 Haziran 2008 tarihli 26921 sayılı Resmi Gazetede yayınlanan Tahsilat Genel Tebliğinde; 4734 Sayılı Kamu İhale Kanunu kapsamına göre kurumların bu Kanun kapsamında hak sahiplerine yapılacak ödemeler sırasında vadesi geçmiş borç durumunu gösterir belge arama zorunluluğu getirilmiştir.

Belediyemizde 01/08/2008 tarihinden itibaren tebliğe uygun olarak ilgili vergi dairelerinden faksla hak sahiplerinin vadesi geçmiş borçlarını sorgulamakta olup; Yerel gazetelerde yayınlanan ihale ilan bedellerinin ödenmesinin bu uygulamaya tabi olup olmayacağı hususunda belediyemizce tereddüde düşülmüştür. İhalelerle ilgili ilan metinleri Valiliğimize gönderilmekte, Valiliğimiz de bu ilan metinlerini yayınlamaları için yerel gazetelere göndermektedir. Denizli’de bulunan yerel gazetelerde yayınlanan ve fatura edilerek ödenmesi için belediyemize gönderilen ihale ilan bedellerinin ödenmesi esnasında vadesi geçmiş borç sorgulamasının yapılıp yapılmayacağı hususunda görüşlerinizin bildirilmesini arz ederim.

Yahya ERGÜL, Mali Hizmetler Müdürü GÜMÜŞLER BELEDİYESİ - MERKEZ / DENİZLİ

Cevap

29 Haziran 2008 tarihli 26921 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan Tahsilat Genel Tebliği ile 4734 Sayılı Kamu İhale Kanunu kapsamına giren kurumların bu Kanun kapsamında hak sahiplerine yapılacak ödemeler sırasında Maliye Bakanlığına bağlı tahsil dairelerine vadesi geçmiş borcu (1.000 YTL yi aşan) bulunmadığına dair belge arama zorunluluğu getirilmiş; 19 Temmuz 2008 tarih ve 26941 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan Seri:A, 3 Sıra no’lu Tahsilat Genel Tebliği ile de bu tutar 2.000 YTL olarak yeniden ...