PLAN TADİLATI, YILLARA SARİ İŞ

İHALE İŞLEMLERİ OVAEYMİR BELEDİYESİ 21 AĞUSTOS 2008 PERŞEMBE

Soru

1- 1/1000 ölçekli uygulama imar planında pazaryeri alanı olarak görünen yere kapalı pazaryeri ve düğün salonu yapabilmek için plan tadilatı ile sosyal tesis alanına çevrilmesi gerekir mi?

2- Kapalı pazaryeri ve düğün salonu yapım işini bölebilir miyiz? Yani kaba inşaatı ayrı ince inşaatı ayrı olarak ihale edebilir miyiz? 4734 sayılı Kanunun 5 inci maddesine göre yapım işleri bölünmez diyor ama paramız şimdilik kaba inşaata yettiğinden Aydın Bayındırlık Müdürlüğü başkanımıza yapılabilir demiş ve bu yüzden kafamızda soru işaretleri oluştu.

3- Bu iş yıllara sari iş olacağından meclis kararı ve program yapmamız gerekir mi?

4- 01.06.2008 tarihli Aydın Belediyesinin meclis kararı ile 5393 sayılı Kanunun 11 inci maddesi uyarınca Belediyemizi kendi sınırlarına bağlama kararı alıp bakanlığa göndermiş durumda iken biz bu işle ilgili olarak bakanlık ve ilgili belediyeye yazı ile görüş almamız gerekir mi? Şu anda biz büyük yatırım yapabilir miyiz?

Belgin ALPDOĞAN, Mali Hizmetler Müdür OVAEYMİR BELEDİYESİ - MERKEZ / AYDIN

Cevap

1- İmar planında pazaryeri alanı olarak görünen yere hem kapalı pazaryeri hem de düğün salonu yapabilmek için hem nazım hem de uygulama imar plan tadilatı yapmak suretiyle “pazaryeri” nin “belediye kapalı pazaryeri ve sosyal tesisler alanı” na çevrilmesi ve plan notuna da kapalı pazaryerinin ve düğün salonunun kullanım alanlarının yazılmasının uygun olacağı düşünülmektedir. 2- 4734 sayılı Kamu İhale Kanununun 5 inci maddesinde; eşik değerlerin altında kalmak amacıyla mal veya hizmet alımları ile...