İŞÇİLERDE KADRO DEĞİŞİKLİĞİ, YER DEĞİŞTİRME

BELEDİYE TEŞKİLATI VE PERSONEL İSTİHDAMI ERMENEK BELEDİYESİ 17 KASIM 2008 PAZARTESİ

Soru

1- Belediyemiz D8 grubunda yer almaktadır. Norm kadro ile 44 adet işçi kadrosu tahsis edilmiştir. Bu tahsis edilen kadrolar işçi kadro kütüğü cetveline göre, temizlik işçisi, şoför, işçi ve operatör olarak 4 kategoride tahsis edilmiştir. Tahsis edilen işçi kadrosundan 2 adedini usta kadrosuna belediye meclisi kararı ile tahsis edebilir miyiz? Şayet tahsis edilirse bu kadroya yapılacak atamada Belediye Başkanının oluru yeterli mi yoksa belediye meclisinin onayına sunacak mıyız?

2- Genel İdare Hizmetleri Sınıfında bir kadroda bulunan personelin yine Genel İdare Hizmetleri Sınıfında aynı düzeyde bir kadroya atamada yine Belediye Başkanının onayı yeterli mi yoksa meclisin onayına sunacak mıyız?

Fadime KARAKAYA, Memur ERMENEK BELEDİYESİ - ERMENEK / KARAMAN

Cevap

1- 5393 sayılı Belediye Kanunun 49. maddesinde; norm kadro ilke ve standartlarının İçişleri Bakanlığı ve Devlet Personel Başkanlığı tarafından müştereken belirleneceği, belediyenin ve bağlı kuruluşlarının norm kadrolarının, bu ilke ve standartlar çerçevesinde belediye meclisi kararıyla belirleneceği,Belediye ve Bağlı Kuruluşları ile Mahalli İdare Birlikleri Norm Kadro İlke ve Standartlarına Dair Yönetmeliğin 13. maddesinde; sürekli işçi kadrolarının norm kadro standardının, Yönetmeliğin ekinde y...