NORM KADRO

BELEDİYE TEŞKİLATI VE PERSONEL İSTİHDAMI AKPINAR BELEDİYESİ 20 ŞUBAT 2007 SALI

Soru

Belediyemiz D 4 gurubunda olup standartlara göre 20 memur 14 işçi norm kadroyu oluşturduk. Norm kadrodan önce 17 memur,11 işçi kadromuz vardı. Eski kadroda hesap işleri, yazı işleri müdürlüğü kadromuz mevcuttur. Norm kadroda müdürlük kadroları 1. derecelik. Norm kadroya göre 20 memur, 14 işçi kadromuz var. Mevcut 12 memur 3 kadrolu işçimiz var. 2000-2007 yılları arası valilik vizesi ile 10 adet geçici işçi vizesi alarak adam ay hesabı çalıştırdık. 2007 yılı içinde 8 adet geçici işçi çalıştırmak için belediye meclisi kararı aldık.

1- 2007 yılı için geçici işçi için alınan meclis kararı gereği vize alınacak mı?

2- Müdürlük kadrolarının 1 derece olduğundan yan ödeme ile özel hizmet tazminatları 1 dereceden mi verilecek, yoksa maaş alınan 3 dereceden mi verilecek?

3- Belediyemizde görev yapan zabıta memuru lise mezunu olup, norm kadroya göre 5 derece oluşturuldu. Özlük hakkı öğrenim gördüğü dereceye kadar inecek mi? Yoksa 5 derecede kalacak mı? Memurların yan ödeme ve özel hizmet tazminatları eskisi gibi vizemi yapılacak,yoksa meclis kararı ile onaylanacak?

Akif GÜNGÖR, Yazı İşleri Müdürü AKPINAR BELEDİYESİ - Akkuş / ORDU

Cevap

1-2007 yılında geçici iş pozisyonunda çalıştıracağınız işçiler ile ilgili olarak belediye meclisinden karar almanız yeterli olup ayrıca valilikten aynı konu ile ilgili olarak vize almanıza gerek bulunmamaktadır. 2-Bu sorunuzun cevabında, lise mezunu ve müdürlük kadrosunu mükteseben hak etmiş olduğunuz varsayılmış olup, 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 36 ncı maddesinin Ortak Hükümler başlıklı (A) fıkrasına göre öğrenim durumunuz itibariyle yükselebileceğiniz derece 3 olup Kanunun 37. maddes...