VEKALET, GÖREVDE YÜKSELME

GÖREVDE YÜKSELME VE TERFİ SİRKELİ 9 OCAK 2009 CUMA

Soru

İlk önce Sarayköy Belediye Başkanlığında 03.08.1998 tarihinde 9 dereceli inşaat teknikeri kadrosunda 9/4 derecesinde açıktan atama ile teknik hizmetler sınıfında göreve başladım. Memur olmadan önce 4 yıllık okulu bitirdim. 01.12.2000 tarihi ile 31.06.2001 tarihleri arasında askerlik hizmetimi tamamladım. Daha sonra 28.04.2006 tarihinde Sirkeli Belediye Başkanlığında bulunan 5 kadro dereceli fen memuru kadrosuna ilgili kanunlar gereği naklen atamam yapıldı. Fen Memuru kadrosunda iken norm kadro ilke ve standartlarına ilişkin esaslar çerçevesinde 04.10.2006 gün ve 31 sayılı kararı ile ihdas olunan TH sınıfındaki mühendis kadrosuna vekalet etmek üzere görevlendirildim. Halen bu görevde bulunmaktayım.

1-Bugün itibariyle hizmet süremin ve oluşacak kadro derecemin tarafıma bildirilmesi.

2-Mühendis kadrosunda asıl olarak görev yapmam için unvan değişikliği sınavı ve nasıl yapılacağı hakkında bilgi verilmesi, yani sınavın kim tarafından yapılacağı hakkında bilgi verilmesini istiyorum.

YAVUZ UYSAL, FEN MEMURU SİRKELİ - PURSAKLAR / ANKARA

Cevap

İl Özel İdareleri, Belediyeler ve İl Özel İdareleri ve Belediyelerin Kurdukları Birlik, Müessese ve İşletmeler ile Bunlara Bağlı Döner Sermayeli Kuruluşlardaki Memurların Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Esaslarına Dair Yönetmeliğin 5 inci maddesinde mühendis kadroları unvan değişikliğine tabi kadrolar arasında sayılmış olup, fen memuru olarak sizin (sorunuzdan inşaat teknikeri kadrosuna atamanız yapıldığında mühendislik fakültesi mezunu olup olmadığınız belirtilmemiş olup, eğer bitirdiğini...