NORM KADRO, MEMURLARA SİCİL NOTU VERİLMESİ

GÖREVDE YÜKSELME VE TERFİ ÇAYDEĞİRMENİ BELEDİYESİ 27 NİSAN 2011 ÇARŞAMBA

Soru

Çaydeğirmeni Belediye Başkanlığında 3. dereceli şef kadrosunda 3/3 derece ve kademe ile görev yapmaktayım. 2 yıllık yüksekokul (halkla ilişkiler bölümü) mezunuyum ve 17 yıllık memuriyet hizmetim mevcuttur. Bu duruma göre;

1- Norm Kadro Yönetmeliğine göre şef kadrosu 3-7 derece arasında olup, 3. dereceden aşağıya düşmemektedir. Ancak 657 sayılı Kanunun 36. maddesinin ortak hükümler başlıklı (A) fıkrasına göre 2 yıl süreli yüksek öğrenimi bitirenlerin son yükseleceği derece 1. derecedir. Yine 657 sayılı Kanunun 37. maddesinde "Bu kanun hükümlerine göre öğrenim durumları, hizmet sınıfları ve görev unvanları itibariyle azami yükselebilecekleri derecelerin dördüncü kademesinden aylık almaya hak kazanan ve (Değişik ibare: 25.02.2011 tarihli Mükerrer Resmi Gazete - 6111/117 md.) “son sekiz yıllık süre içinde herhangi bir disiplin cezası almayanların” kazanılmış hak aylıkları kadro şartı aranmaksızın bir üst dereceye yükseltilir" ibaresi mevcuttur. Bu durumda 15.04.2011 tarihinden sonra 3/3 derece kademeden 3/4 derece kademeye mi ilerlemem gerekir, yoksa belediye meclis Kararı ile 3. dereceli şef kadrosunu 2. dereceye düşürüp, 2/1. derece/kademeye mi ilerlemem gerekir?

2- Aynı durumda tahsildar kadrosunda görev yapan arkadaşım, 2 yıllık yüksekokul mezunu 16 yıllık memuriyet hizmeti vardır. Ancak norm kadroya göre tahsildar kadrosu 5-11 dereceler arasında bulunmakta ve 5. dereceden aşağıya düşmemektedir. Tahsildar kadrosu 5. derecede kalmakta fakat kendisi 3. derecededir. Tahsildar kadrosunu 657 sayılı Kanunun 36 ve 37 nci maddelerine göre 3. veya 2. dereceye düşürebilir miyiz?

3- 15.04.2011 tarih ve 27906 sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren Kamu Personeli Genel Tebliğinin (B) fıkrasında; 01.01.2011 yılından itibaren Devlet Memurları için sicil raporu doldurulmayacaktır ibaresi mevcuttur. Bu hükümden, bu tarihten itibaren ita amirlerince sicil notu verilmeyecek anlamı mı çıkmaktadır?

İsmail ŞEN, Şef Çaydeğirmeni Belediyesi - Devrek / ZONGULDAK

Cevap

1 ve 2 nci soruyla ilgili olarak; 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun değişik 67 nci maddesinde; diğer şartları taşımakla birlikte üst derecelerde kadro olmadığı için derece yükselmesi yapamayan memurların kazanılmış hak aylıklarının, öğrenim durumları itibariyle yükselebilecekleri dereceyi aşmamak şartıyla işgal etmekte oldukları kadroların üst derecelerine yükseltilecekleri belirtilmiştir. Belediye ve Bağlı Kuruluşları İle Mahalli İdare Birlikleri Norm Kadro İlke ve Standartlarına Dair Yönet...