TEDAVİ YARDIMI, MUHASEBECİ ADINA ÇEK DÜZENLENMESİ, NORM KADRO

MÜTEFERRİK SUÇATI BELEDİYESİ 12 EYLÜL 2006 SALI

Soru

1- Belediyemiz çalışanlarından bazılarının anne ve babası Emekli Sandığından 65 yaş ihtiyarlık maaşı almaktadır. Bu nedenle bu memurların anne ve babası tedavi yardımından yararlanabilir mi?

2- Belediyemizin belde belediyesi olması nedeni ile personel sayımız çok az. Bazen bankadan gelecek para ve diğer işler için personel bulmakta sıkıntı çekiyoruz. Bu nedenle muhasebeci olarak kendi adıma çek düzenleyebilir miyim? Şimdiye kadar bildiğim düzenleyemeyeceğimdir.

3- Belediyelerde norm kadro uygulanmasına başlanılmıştır. Belde belediyelerinde hesap işleri ve yazı işleri müdürlüğü kadroları verilmiştir. Belediyemizde ben ve başkatip 17 yıldır bu hizmetleri yürütüyoruz. Yüksek okul mezunuyuz. 2003 yılı Aralık ayında hesap işleri ve yazı işleri müdürlükleri için görevde yük-selme eğitimine katıldık. Akabinde Danıştay’ ın görevde yükselme yönetmeliğinin bazı maddelerini iptal etmesi nedeniyle sınava alınmadık.

Öğrenmek istediğimiz belediye meclisinde hesap işleri ve yazı işleri müdürlüğü kadroları ihdas etti-ğimizde ve bu kadrolara belediye başkanının vekalet etme yazısı ile vekalet ettiğimizde bu kadroların özel hizmet tazminatı ve diğer haklarından yararlanabilir miyiz?

Mehmet ÖNDER, Muhasebeci SUÇATI BELEDİYESİ - Suçatı / SİVAS

Cevap

1- 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 209. maddesinde; Devlet memurlarının bakmakla yü-kümlü bulundukları ana ve babalarının hastalanmaları halinde, evlerinde veya resmi veya özel sağlık kurum ve kuruluşlarında ayakta veya yatarak tedavileri kurumlarınca sağlanacağı, 2022 sayılı 65 Yaşını Doldurmuş Muhtaç, Güçsüz ve Kimsesiz Türk Vatandaşlarına Aylık Bağlanması Hakkında Kanunun 1. maddesinde, 65 yaşını doldurmuş, kendisine kanunen bakmakla mükellef kimsesi bulunmayan, sosyal güvenlik kuruluş...