BİRLİK ENCÜMEN ÜYESİ BAŞKAN VEKİLLİĞİ YAPABİLİR Mİ, AYNI GÜNLER İÇİN HEM HUZUR HAKKI HEM DE VEKALET ÜCRETİ ALABİLİR Mİ?

MAHALLİ İDARE BİRLİKLERİ YUKARI HARRAN SULAMA BİRLİĞİ 28 HAZİRAN 2005 SALI

Soru

Sulama birliğimiz yeni kurulmuş bir sulama birliğidir. Bazı konularda biraz tecrübe sahibi değiliz. O yüzden size bir iki sorum var.

Birlik encümen üyesi başkan vekilliği yapabilir mi? Birlik tüzüğümüzde birlik başkan vekili birlik meclisinden seçilir diye geçiyor.

Başkan vekilliği görevini encümen yaparsa; bu encümen üyesine hem encümen huzur hakkı, hemde başkan vekillik ücreti aynı anda ödenebilirmi?

Birlik ile ilgili bazı konularda sizden bu e mail adresiyle yardım ve destek alabilirmiyiz. Veya bizi yönlendirebileceğiniz bir yer varmı? Bu gibi bilgileri nasıl ve nerden temin edebiliriz.

Teşekkürler.

Abdulkadir GÜNEŞ, Sayman Yukarı Harran Sulama Birliği - MERKEZ / ŞANLIURFA

Cevap

5355 sayılı Kanunun 22. maddesi uyarınca; Birliklerde çalışma programı, yetki devri, birlik ile birlik başkanının ihtilaflı olması, birlik organının veya bunların üyelerinin görevden uzaklaştırılması, denetim, yıllık faaliyet raporu, bütçe ve diğer malî konular, tahvil ihracı hariç borçlanma, bütçe içi işletme tesisi, borç ve alacakların mahsubu, yurt dışı ilişkileri, diğer kuruluşlarla ilişkiler, yazışma ve yeniden değerleme oranının birliklerde uygulanması konularında, bu Kanunda hüküm bulunma...