MECLİS ÜYELERİNCE VERİLEN ÖNERGELERİN GÜNDEME ALINMASI VE GÖRÜŞÜLMESİ

BELEDİYE MECLİSİ BARAKFAKI BELEDİYESİ 13 NİSAN 2005 ÇARŞAMBA

Soru

Öncelikle bizlere şimdiye kadar yapmış olduğunuz ve bundan sonra da yapacağınız yardımlarınız ve yasalara öğretici bilgileriniz için kendi şahsım ve bütün belediye çalışanları adına teşekkür ediyorum.

Benim sorum belediye meclisine, meclis üyelerince verilen önergelerle ilgili olacak.

Belediye Meclisinin yaptığı olağan toplantısında belediye meclis üyelerince imzalanan yazılı önergeler, belediye meclisinde görüşülmesi istenildiğinde; bu önergelerin gündeme alınması meclis toplantısının gündemindeki mevcut konuları görüşmeye başlamadan mı? yoksa gündemdeki konular bittikten sonra mı? Oylanarak gündeme alınır.

Meclis üyeleri tarafından verilen bu önergenin görüşülmesi yine gündemdeki konuların bitmesinden sonramı yapılması gerekir.

Sağlıklı ve Başarılı günler dileğimle......

İSMAİL GÜZELER, BAŞKATİP V. BARAKFAKI BELEDİYESİ - BARAKFAKI BELDESİ 16460 KESTEL/BURSA / BURSA

Cevap

5272 sayılı Belediye Kanununun 21. maddesinde; meclis toplantı gündeminin, belediye başkanı tarafından belirleneceği ve üyelere en az üç gün önceden bildirileceği, ayrıca çeşitli yöntemlerle halka duyurulacağı, meclis üyelerinin de belediyeye ait işlerle ilgili konuların gündeme alınmasını önerebileceği, öneri, toplantıya katılanların salt çoğunluğuyla kabul edildiği takdirde gündeme alınacağı, anılan Kanunun 19. maddesinin son fıkrasında ise; Meclisin çalışmalarına ve katılıma ilişkin esas ve u...