GÜNDEMDE GÖRÜŞÜLECEK KONU BULUNMADIĞI DURUMLARDA DA MECLİS TOPLANTISI YAPILACAK MI? GÜNDEMSİZ YAPILAN MECLİS TOPLANTILARI NEDENİYLE ÜYELERE HUZUR HAKKI VERİLİR Mİ?)

BELEDİYE MECLİSİ YEŞİLÇAY BELEDİYESİ 5 NİSAN 2005 SALI

Soru

5272 Sayılı Kanun gereği Meclis toplantıları her ayın ilk haftası yapılır,Gündem en az üç gün önce bildirilir denilmektedir.

1- Biz Belde belediyesiyis her ay gündem maddesi olmayabiliyor,Gündem maddesi olmadığı zaman meclis üyelerine görüşülecek gündem maddesi yoktur diyemi bilgi verilecek,

2- Gündem maddesi olmamasına ragmen kanun gereği her ay toplantı yapılmak zorundamı,Gündem maddesi yok ama kanun geregi toplanıldı gündem maddesi yok denildi huzur hakkı ödenecekmi ?

Bu konu biz gibi birçok küçük belediyelerde sorun bu konuda bizleri aydınlatırsanız seviniriz saygılarımla

Mehmet Emin BİRCAN, Başkatip Yeşilçay Belediyesi - YEŞİLÇAY BELEDİYESİ /GEDİZ / KÜTAHYA / KÜTAHYA

Cevap

Belediye meclisinin, yine meclis tarafından belirlenecek bir aylık tatil hariç her ayın ilk haftası, meclis tarafından önceden belirlenen günde, mutat toplantı yerinde toplanması, 5272 sayılı Belediye Kanununun 20. maddesinin amir hükmüdür.5272 sayılı Kanunun; meclis toplantı gündeminin belirlenmesine ilişkin 21. maddesine göre de; meclis toplantı gündemi, belediye başkanı tarafından belirlenir ve üyelere en az üç gün önceden bildirilir. Ayrıca çeşitli yöntemlerle halka duyurulur. Meclis üyeleri...