BELEDİYE BAŞKANININ BULUNMADIĞI DURUMLARDA MECLİSE KİM BAŞKANLIK EDER, MECLİS BAŞKAN VEKİLLİĞİ, KÂTİPLİK VE ENCÜMEN ÜYELİĞİ SEÇİMLERİ

BELEDİYE MECLİSİ AKINCILAR BELEDİYESİ 17 MAYIS 2005 SALI

Soru

1-Belediye başkanı görevle belde dışında bulunduğu zamanlardaki meclis oturumlarına belediye başkan vekilimi, yoksa Meclis başkan vekillerimi başkanlık eder?

2-Başkanlık divanı (Meclis başkan vekilleri ve katipler)Haziran 2004 de seçilmiştir.Yeni divan ne zaman oluşturulacaktır.

3-Encümen üyelerinden 2 si Haziran 2004 de,1 isi Ocak 2005 de seçilmiştir.Haziran 2004 de seçilenler için ne zaman,Ocak 2005 de seçilen için ne zaman seçim yapılacaktır.

Osman TEKİN, Yazı İşleri Müdürü Akıncılar Belediyesi - 58550-AKINCILAR/SİVAS / SİVAS

Cevap

1- 5272 sayılı Belediye Kanunu’nun 40. maddesi uyarınca; belediye başkanının, izin ve hastalık nedeniyle veya görevli olarak görevden ayrılması hallerinde bu süre içinde kendisine vekâlet etmek üzere belediye meclisi üyeleri arasından birini başkan vekili olarak görevlendireceği hükme bağlanmış ve aynı maddenin ikinci fıkrasında; başkan vekilinin, başkanın yetkilerine sahip olduğu ifade edilmiştir. Diğer taraftan Kanun’un 38. maddesinin (d) bendi ile de “Meclise ve encümene başkanlık etmek.” bel...