MECLİS ÜYELERİNİN HASTALIKLARI VE MAZERETLERİ NEDENİYLE İZİNLİ SAYILMALARI

BELEDİYE MECLİSİ NUH BELEDİYESİ 5 MAYIS 2005 PERŞEMBE

Soru

Öncelikle sorunlarımızın çözümü konusunda bizlere yardımcı olduğunuz için teşekkür eder, yardım ve desteklerinizin devamını bekler saygılar sunarım.

5272 Sayılı yasanın 32. maddesinde "Meclis üyeleri hastalıkları süresince izinli sayılır. Ayrıca mazeretleri durumunda bir yıl içinde toplantı süresinin yarısını aşmamak şartıyla istekleri üzerine meclis tarafından izin verilebilir." denilmektedir.

1-Meclis üyeleri hastalıklarını belgelemek durumunda mıdırlar ?

2-Mazeretleri durumunda izin alma usul ve şekli nasıl olmalıdır ? Meclis tararfından izin verilirken karar mı alınması gereklidir ? Sağlık ve esenlikler dilerim.

H. Hüseyin ÖNER, Yazı İşleri Müdürü Nuh Belediyesi - NUH BELEDİYE BAŞKANLIĞI-03090 -AFYONKARAHİSAR / AFYONKARAHİSAR

Cevap

1- Sorunuzda da belirttiğiniz üzere 5272 sayılı Belediye Kanunu’nun konuya ilişkin 32. maddesinin ikinci fıkrası; meclis üyelerinin toplantılara katılamama durumlarıyla ilgili “hastalık” ve diğer “mazeret” sebeplerini ayrı ayrı düzenlemiştir. İkinci fıkranın “Meclis üyeleri hastalıkları süresince izinli sayılır.” şeklindeki birinci cümlesi; meclis üyelerinin hastalıkları halinde bir süre kısıtlaması ön görmeksizin izinli sayılmalarını amirdir. Burada üyenin izinli sayılıp sayılmaması konusunda m...