İL ÖZEL İDARESİ BÜTÇESİNE AKTARILAN PARALARIN HARCANMASI, İLÇE ÖZEL İDARE MÜDÜRÜNÜN HARCAMA SÜRECİNDE ROL ALMASI

İHALE İŞLEMLERİ HALFETİ ÖZEL İDARESİ 20 ŞUBAT 2010 CUMARTESİ

Soru

İlçe özel idarede müdür olarak görev yapmaktayım, ne memurum, ne de hizmetli personelim bulunmaktadır, tek başıma görev yapmaktayım. Lütfen aşağıdaki soruları cevaplandırırken personel durumunu da dikkate alırsanız sevinirim.

1) İlçe özel idare müdürü ihalelerde aynı anda gerçekleştirme görevlisi, ihale komisyon başkanı ve muhasebe yetkilisi olabilir mi?

2) İlçe milli eğitim müdürlüğüne ait olup ilçe özel idarelerine aktarılan ödeneklerin kullanılmasında, gerçekleştirme işini hangi kurum yapmalıdır. Bu ödeneklerin kullanımda hangi kurum ihalesini yapmalıdır.

Müslüm TEKEŞ, Özel İdare Müdürü Halfeti Özel İdaresi - Halfeti / ŞANLIURFA

Cevap

Öncelikle belirtmek gerekir ki, sorulara verilecek cevaplarda idarelerin kendilerine özel şartlarının dikkate alınması diye bir durum söz konusu olamayacaktır. Zira soruların mevzuat hükümlerine göre cevaplanmaları gerekmektedir.1) Bahsettiğiniz konularla ilgili olarak mevzuatımızda, harcama yetkililerinin (sizin idare için Kaymakam) ihale komisyonlarında görev alamayacakları (KİK Gn. Tebl); Harcama yetkilisi ile muhasebe yetkilisi görevinin aynı kişide birleşemeyeceği; Malî hizmetler biriminde ...