EMEKLİ SANDIĞINA BORÇLANMA

BELEDİYE BAŞKANLARI YAVAŞLAR BELEDİYESİ 29 HAZİRAN 2008 PAZAR

Soru

1984/1989 yılları arasında belediye başkanlığı yaptım 1999 yılında tekrar belediye başkanı seçildim ve halen belediye başkanı olarak görev yapıyorum. 1989 yılı ile 1999 arasında geçen yılları Emekli Sandığına borçlanmak istedim gelen cevapta geçici 203. maddeye göre daha önce 2003 yılında borçlanma talebinde bulunduğumu ve bunun emekli sandığına yatırılmadığını bu yüzden borçlanma talebinde bulunamayacağımı belirtmişlerdir. 2003 yılında yaptığım başvuruyu yatırmadım.

Ek 74. madde de ise borçlanmadan vaz geçenlerin bir defaya mahsus borçlanabilecekleri belirtilmektedir. Ben bu maddeye göre tekrar borçlanma talebinde bulunabilir miyim? 1958 doğumluyum ne zaman emekli olabilirim?

N.Kemal ORHAN, Belediye Başkanı YAVAŞLAR BELEDİYESİ - SANDIKLI / AFYONKARAHİSAR

Cevap

5434 sayılı Emekli Sandığı Kanununun Ek 74 üncü maddesi borçlanmadan vaz geçenlerin bir defaya mahsus borçlanabileceklerine ilişkin hüküm ifade eden bir madde değildir. Borçlanma talebinde bulunamayacağınızın Sandıkça belirtildiğini bildirmişsiniz. Daha önce yaptığınız başvuruyu esas alıp gecikme cezası ile kabul edip edemeyeceklerini de yine Sandığa yazılı olarak sormak suretiyle durumunuzu daha net bir şekilde açıklığa kavuşturabilirsiniz. Yukarıdaki tarihlerden yaklaşık 14 yıl hizmetinizin ol...