TEKNİK MÜDÜR

GÖREVDE YÜKSELME VE TERFİ ILGIN BELEDİYESİ 6 EYLÜL 2011 SALI

Soru

12.01.2001 tarihinde Diyanet İşleri Başkanlığı kadrolarına devlet memuru olarak atandım. 04.05.2011 tarihinde de Diyanet İşleri Başkanlığı'ndan, Konya İli Ilgın İlçe Belediyesi'ne kurumlar arası nakil yoluyla VHKİ olarak atandım. İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümü mezunuyum. 01.08.2011 – 15.08.2011 tarihleri arasında izinli olan Mali Hizmetler Müdürü'nün yerine vekaleten, 15.08.2011 tarihinden itibaren de müdürümüzün görev yeri değiştirildiğinden boşalan kadroya vekalet etmekteyim. Siteniz aracılığıyla sizlere sorulan sorulara vermiş olduğunuz cevaplardan görevde yükselme ve terfi ile ilgili olanlarının çoğunu inceledim. Mahalli İdareler Personelinin Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Esaslarına Dair Yönetmeliğin 6. maddesinin "c" bendinin 1. cümlesi gereği, açılacak olan bir görevde yükselme sınavına 04.05.2012 tarihinden önce müracaat edemeyeceğimi biliyorum. Ancak, aynı yönetmeliğin 7. maddesinin 3. ve 4. bentlerinde geçen "Teknik öğrenim gerektiren müdürlükler" ifadesinin neyi kastettiğini tam olarak anlayamadım. Şayet Mali Hizmetler Müdürlüğü teknik öğrenim gerektiren bir müdürlük ise belediye naklen geldiğim tarih itibariyle 1 yıl sonra müdürlük için görevde yükselme sınavına girebilme hakkı elde edebileceğim, aksi takdirde öncelikle 3 yıl çalışmak kaydıyla muhasebeci, sayman olabilmek için görevde yükselme sınavına girmem gerekecek.

Bu bağlamda; Hangi müdürlükler teknik öğrenim gerektirmektedir? Mali Hizmetler Müdürlüğü de bahsedilen teknik öğrenim gerektiren müdürlükler sınıfında mıdır?

Alper KOÇAK, VHKİ Ilgın Belediyesi - ILGIN / KONYA

Cevap

Teknik Hizmetler sınıfını teşkil eden öğrenimler 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 36 ncı maddesinin II numaralı bendinde belirtilmiş, aynı maddesinin (G) fıkrasında da; “Bu maddede sayılan sınıfların ve fıkraların kapsamının tayininde, benzeri veya eşdeğer öğrenim veya hizmetler; ilgili Bakanlık veya kuruluşun teklifi üzerine alakalı öğretim kurumu ile Milli Eğitim Bakanlığının muadelet tevsiki ve Maliye Bakanlığı ile Devlet Personel Dairesinin mütalaası alınarak Bakanlar Kurulunca tespit o...