ZEMİN ETÜDÜ

İMAR VE GECEKONDU YOKUŞDİBİ BELEDİYESİ 31 OCAK 2011 PAZARTESİ

Soru

Yapı ruhsatı düzenlenirken zemin etüdü raporu istenmektedir.

1-1. ve 2. derece deprem bölgelerinde kalan 1/1000 ölçekli uygulama imar planı bulunan alanlarda 2 katı geçmeyen toprak, kaya zeminlerde, yapılacak yapıda zemin etüdü raporu istemek şart mı? (İmar planı jeolojik inceleme raporunda 4 katı geçen binalarda incelemeler yaptırılır hükmü var.)

2-İmar planı bulunmayan kadastral parsellerde, Plansız Alanlar İmar Yönetmeliği’ne giren iskan dışı alanlarda ise söz konusu ruhsat verilecek yapı, bu konumda 2 katı geçmeyen yapılar için zemin etüdü raporu istemek şart mı?

ilkay ACAR, Fen Memuru Yokuşdibi Belediyesi - KABADÜZ / ORDU

Cevap

1-Planlı Alanlar Tip İmar Yönetmeliği’nin 57’nci maddesine göre; “…Belediyece, projelerin hazırlanmasına esas olmak üzere, parselin uygulama imar plânı ve bu Yönetmelik hükümlerine göre yapılaşma şartlarını gösterir imar durumu (çap), aplikasyon krokisi, yol kotu tutanağı ve kanal kotu tutanağı düzenlenir. İlgili idarece, uygulama imar plânının yapılmasına esas teşkil eden onaylı jeolojik ve jeoteknik etüt raporunun parselin bulunduğu alanı da kapsayan bölümü, parsel sahibine verilir…Yapı sahibi...