MEMURKEN 5510 SAYILI KANUNUN YÜRÜRLÜĞÜNDEN SONRA BELEDİYE BAŞKANI SEÇİLİP TEKRAR MEMURLU-ĞA ATANANIN, ÖZLÜK HAKLARI VE EMEKLİLİKTE KAZANACAĞI TAZMİNATLAR

MEMURLARIN MALİ HAKLARI VE SOSYAL YARDIMLAR GAZİPAŞA BELEDİYESİ 26 EYLÜL 2012 ÇARŞAMBA

Soru

Gazipaşa Belediye Başkanlığında 2/2 dereceli şef kadrosunda memur olarak görev yapmakta iken, istifa ederek 29 Mart 2009 yerel seçimlerinde İlçeye bağlı Kâhyalar Belediye Başkanlığına seçildim. Ancak bazı nedenlerden dolayı belediye başkanlığı görevinden Nisan 2012'de istifa ederek tekrar Gazipaşa Belediye Başkanlığındaki memuriyet görevine geri döndüm ve halen memur olarak çalışmaktayım.

1-Memuriyete tekrar başlarken yine 2/2 dereceden başlatıldım. Belediye Başkanlığında geçen sürenin kademe derece ilerlemesinde sayılıp sayılmayacağı?

2-Asaleten belediye başkanlığı yapmış olmam nedeniyle özlük haklarımda (ek gösterge, maaş vb.) kazanılmış hak olarak herhangi bir farklılık olup olmayacağı,?

3-Belediye başkanlığı yapmış olmanın emekli olduktan sonra maaşımda (makam tazminatı gibi) bir avantajının olup olmadığı?

Zeki AYDIN, Şef Gazipaşa Belediyesi - Gazipaşa / ANTALYA

Cevap

1-5393 sayılı Belediye Kanununun 39. maddesinde “Belediye başkanlığı yapmış olanların, personel kanunlarına tâbi bir kadroya atanmaları hâlinde belediye başkanlığında geçen süreleri memuriyette geçmiş sayılır…” hükmüne yer verilmiş olup, 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 68. maddesinin (B) bendinde ise belediye ve il genel meclisi üyeliğinde, geçen sürelerin tamamının dikkate alınacağı ve bu bent hükümlerine göre atananların atandıkları kadronun aylık (Ek gösterge dahil) ve diğer hakların-da...