KIDEM TAZMİNATI HESABINDA YEDEK SUBAYLIK SÜRESİNİN VEYA ASKERLİK BORÇLANMASININ ETKİSİ

MÜTEFERRİK ÇUKUROVA BELEDİYESİ 9 NİSAN 2012 PAZARTESİ

Soru

4857 sayılı İş Kanununa tabi iken 14.02.2012 tarihinde emekli olan bir personelimiz, işçi özlük işlerine bir dilekçe ile başvurarak, "şahsi dosyasında askerlik hizmetini yedek subay olarak yaptığını belirtir bir belgenin olduğunu ve askerlik borçlanma süresi dışında kalan 12 aylık yedek subay askerlik hizmetinin kıdem süresine eklenerek kıdem tazminatının yeniden hesaplanmasını" ve kendisine ödenmesini talep etmektedir.

Bu şekilde bir hesaplama yapılarak, yedek subay olarak yapılan askerlik hizmetinin kıdem tazminatının hesabında dikkate alınıp alınmayacağı hususunda bizleri aydınlatırsanız sevinirim.

Ragibe BENGÜL, Belediye Görevlisi Çukurova Belediyesi - Çukurova / ADANA

Cevap

Kıdem tazminatı hesabında, kamu sektöründe çalışan işçilerin askerlik süresinin işe başlamadan önce veya çalışma süresi içinde geçirilmiş olması gerekir. Kıdem tazminatının hak edilmesi ve hesaplanması 1475 sayılı İş Kanununun 14’üncü maddesine göre yapılmalıdır. İşçilerin borçlandıkları muvazzaf askerlik hizmetlerinin (veya yedek subaylık sürelerinin) kıdem tazminatının hesabında dikkate alınabilmesi için, işçinin sosyal güvenlik kanunlarına göre yaşlılık veya malullük aylığına veya toptan ödem...