GÖREVDE YÜKSELME, VEKALET

MÜTEFERRİK HÜYÜKLÜ BELEDİYESİ 1 AĞUSTOS 2006 SALI

Soru

Hüyüklü Belediye Başkanlığına 01.04.1987 tarihinde meslek lisesi mezunu ve fen memuru olarak gö-reve başladım. Şu anda 2 yıllık yüksek okul mezunuyum ve inşaat teknikeri bölümünden mezun oldum. İn-şaat teknikeri unvanlı teknik personelim. Belediyemizde norm kadro çalışması yapılmış ve 1 dereceli fen işleri müdürü kadrosu oluşturulmuştur. Şu anda 2-2'si derece kademe ile fen memuru kadrosunda çalışmak-tayım.

1- Boş olan 1 dereceli fen işleri müdürü kadrosuna vekaleten atanabilir ve vekaleten görev yapabilir miyim? Vekalet edebilir isem maaş ve tazminat haklarım nedir, ne olmalıdır?

2- Fen memuru unvanlı kadrodan inşaat teknikeri veya tekniker kadrosuna sınavsız atanabilir miyim?

S.Hüseyin ERDOĞDU, Fen Memuru HÜYÜKLÜ BELEDİYESİ - YALVAÇ / ISPARTA

Cevap

1- 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 86 ncı maddesinde bir görevin memurlar eliyle vekaleten yürütülmesi halinde aylıksız vekaletin asıl olduğu belirtilmiştir. Aynı maddede hangi hallerde kurum için-den, diğer kurumlardan veya açıktan vekil atanarak vekalet aylığı verilmek suretiyle gördürülebilecek boş kadrolar gösterilmiştir. Ayrıca, 657 sayılı Kanunun 175 inci maddesinde kurum içinden veya diğer kurum-lardan vekalet edenlere vekalet aylığı ödenebilmesi için vekilin asilde aranan şartları ...