THS YER ALAN TEKNİSYENİN ÖZEL HİZMET TAZMİNATI

MEMURLARIN MALİ HAKLARI VE SOSYAL YARDIMLAR KEÇİBORLU BELEDİYESİ 1 MART 2012 PERŞEMBE

Soru

1-1996 yılında Uzman Çavuş olarak göreve başladım. 2007 yılı Kasım ayında açıktan atama ile Keçi-borlu Belediyesinde teknisyen kadrosu ile göreve başladım. Teknisyen olarak görev yapmakta iken 16 Ağustos 2011 tarihinde mezun olduğum makine bölümün meslek yüksek okulu 2 yıllık eğitimimi ta-mamladım. Mezuniyetimi kadro ve dereceme işlettim. Yalnız maaş haklarından özel hizmet tazminatı-mı (402,42 TL.) almaktayım. Özel hizmet tazminatının eksik hesaplandığı kanaatindeyim.

2 yıllık Meslek Yüksek Okulu bitirdiğim halde mezuniyet öncesi aldığım maaşımda hiç bir değişiklik olmamıştır. Teknisyen kadrosunda görev yaparken 2 yıllık Makina bölümü yüksek okulunu bitirdiğimden dolayı özel hizmet tazminatımın mezuniyetim nedeniyle 100*100 oranında almam gerekmiyor mu? Kadro derecem 4/3, memuriyet yılım 16 yıl, ilk göreve başladığımda mezuniyetim 4 yıllık teknik lise.

Yavuz ÖZCAN, Teknisyen Keçiborlu Belediyesi - Keçiborlu / ISPARTA

Cevap

05.05.2006 gün ve 26519 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan 2006/10344 sayılı “Devlet Memurları-na Ödenecek Zam ve Tazminatlara İlişkin Karar”ın (BKK) ‘Esas alınacak sınıf, kariyer, kadro ve görev un-vanları’ başlıklı 3’ncü maddesinde “ (1) a) I sayılı Cetvelin (A), (D), (E), (F), (G) ve (H) bölümlerinde yer alan zamlar ile II sayılı Cetvelin (A), (B) ve (D) bölümlerinde yer alan özel hizmet tazminatının ödenme-sinde; b) I sayılı Cetvelin (B) ve (C) bölümlerinde yer alan zamlar ile II sayılı Cetvel...