KESİN TEMİNATIN KİRA BORCUNA MAHSUP EDİLMESİ

BÜTÇE VE MUHASEBE YENİPAZAR BELEDİYESİ 5 ŞUBAT 2013 SALI

Soru

1- Belediye dükkânlarına 2886 sayılı yasaya göre yapılan ihale ile kiracı olarak giren mükellef kira süresinin dolması nedeni ile iş yerini kapatarak çıkmıştır. Belediyemize kira borcu vardır. Kesin teminatı ödemeyerek kira borçlarına mahsup edebilir miyiz, yoksa kendisinden dilekçe alarak mı bu işlemi yapmalıyız?

2-2886 sayılı Devlet İhale Kanununa göre açık ihale usulü ile 3 yıllığına kiraya verilen gayrimenkul 3 yıllık sürenin sonunda aynı kişiye tekrar açık ihale yöntemi ile mi veya hangi yol ile ihale edilmeli?

Fikret AYGÜN, Şef Yenipazar Belediyesi - Yenipazar / BİLECİK

Cevap

1-2886 sayılı Devlet İhale Kanununun 56. maddesinde “ Taahhüdün sözleşme ve şartname hükümlerine uygun biçimde yerine getirildiği usulüne göre anlaşıldıktan ve müteahhidin bu işten dolayı idare-ye herhangi bir borcunun olmadığı tespit edildikten sonra, Sosyal Sigortalar Kurumundan ilişiksiz bel-gesinin getirilmesi halinde, tümü; müteahhide geri verilir.” denildiğinden, söz konusu madde doğrultu-sunda, kiracının kendisinin kesin teminatının belediyeye olan kira borcuna mahsup edilmesi yolunda tal...