İŞYERİ AÇMA VE ÇALIŞMA RUHSATI

İŞYERİ AÇMA YENİŞEHİR BELEDİYESİ 1 KASIM 2013 CUMA

Soru

İlçemizde, İşyeri Açma ve Çalışma Ruhsatlarının verilmesi aşamasında karşılaştığımız sorunlardan bazılarına cevap verirseniz seviniriz.

1- İnternet salonu ruhsatı olan bir işletme aynı zamanda müşterileri için, meşrubat, bisküvi cips gibi büfe faaliyetine giren ürünleri salon içerisinde satabilir mi?

2- İnternet salonu ruhsatı olan bir işletme aynı zamanda dışarıya servis yapmak suretiyle mutfağının uygun olması durumunda çay ocağı kurabilir mi? Kurarsa ayrı bir ruhsat gerektirir mi?

3- Güzellik salonu faaliyetine yönelik olarak müstakil villa tarzındaki yapı için, yönetmelikte belirtilen şartlara uyulması kaydıyla işyeri açma ve çalışma ruhsatı verilebilir mi? Faaliyet konusu güzellik salonu olan ve içerisinde sertifikalı güzellik uzmanı çalışan bu işyerinde lazer, IPL, iğneli epilasyon ve depi-lasyon faaliyeti yapılabilir mi?

Sadri TURAL, Zabıta Memuru Yenişehir Belediyesi - Yenişehir / BURSA

Cevap

Açılmak istenilen işyerinin öncelikle, İşyeri Açma ve Çalışma Ruhsatlarına İlişkin Yönetmeliğin 5. maddesinde belirtilen genel şartları taşıması zorunludur. Diğer yandan, bahse konu internet salonunun Ek:1/A da belirtilen işyerlerinde aranılacak asgari şartları taşıması gerekir. Ayrıca, tek ruhsatla açılan ancak birden fazla faaliyet konusu olan işyerlerinde de, her faaliyet konusu için EK:1 ‘in ilgili bölümle-rinde belirtilen şartlara haiz olması şarttır. Aynı Yönetmeliğin Ek:1/C maddesinde, “B...