ETLİ EKMEK, PİDE VE LAHMACUN FIRINLARINA VERİLECEK İŞYERİ RUHSATLARI

İŞYERİ AÇMA SELÇUKLU BELEDİYESİ 3 TEMMUZ 2009 CUMA

Soru

1-Konya'mızda yaygın etli ekmek fırınları ile pide ve lahmacun fırınlarını gayri sıhhi müessese mi yoksa sıhhi müessese olarak mı değerlendireceğiz?

2-Yapı kullanma izin belgelerinde fırın, sauna gibi tanımlamaların bulunması gerekli midir?

Nadide ZORLU, Ruhsat ve Denetim Müdür Vekili SELÇUKLU BELEDİYESİ - SELÇUKLU / KONYA

Cevap

1- İşyeri Açma ve Çalışma Ruhsatlarına İlişkin Yönetmeliğine ekli Ek–2 GSM listesinde, ekmek ve pide fırınları günlük üretim kapasitesine, işyeri genişliğine ve büyükşehir, il, ilçe, belde ve köylere göre sınıflandırılmaktadır. Buna göre Yönetmeliğe ekli GSM listesinde 2 ve 3. sınıfında yer alan bu işyerleri özel yapı şeklini gerektirmesi ve fırın olmasından hareketle gayri sıhhi müessese olması gerektiği düşünülmektedir. Yönetmeliğin 9.maddesine göre ilgili kurum ve kuruluşların görüşü alındıkt...