İMAR PLANININ İPTALİ

İMAR VE GECEKONDU BOLVADİN BELEDİYESİ 26 OCAK 2014 PAZAR

Soru

Belediye meclisince usul hatalarıyla alınan imar değişikliği kararına idare mahkemesinde dava açtım. Dava neticesi yürütmeyi durdurma ve kararın iptaline karar verildi. Anılan ve düzenlemesi yapılan imar değişikliği imar komisyonunda ve mecliste tekrar görüşülerek yine usul hatalarıyla komisyonda ve mecliste kabul edildi. Mahkeme kararıyla imar değişikliği iptal edilen imar değişikliği usul hatası giderilerek İkinci defa mecliste tekrar kabul edildi.

İkinci defa Kabul edilen meclis kararı aşamasında; Komisyonda ve meclis görüşmesinde idare mahkemesinin kararına atıfta bulunulması gerekir miydi? Meclis kararı yazımında idare mahkemesi kararı belirtilmemiştir. Komisyon kararı ve meclis kararı görüşmelerinde ve yazımında idare mahkemesinin kararından bahsedilmesi kanuni zorunluluk mudur? Yardımcı olursanız sevinirim. Çalışmalarınızda başarılar.

Mustafa KANBER, Belediye Meclis üyesi Bolvadin Belediyesi - Bolvadin / AFYONKARAHİSAR

Cevap

2577 sayılı İdari Yargılama Usulü Kanunu’nun 28/1 inci maddesi uyarınca; Danıştay, bölge idare mahkemeleri, idare ve vergi mahkemelerinin esasa ve yürütmenin durdurulmasına ilişkin kararlarının icaplarına göre idare, gecikmeksizin işlem tesis etmeye veya eylemde bulunmaya mecburdur, bu süre hiçbir şekilde kararın idareye tebliğinden başlayarak otuz günü geçemez.Danıştay 6 ncı Dairesinin 15.11.2002 tarih ve E:2001/5263, K:2002/5185 sayılı kararında belirtildiği üzere, imar planı değişikliklerinin...