UNVAN DEĞİŞİKLİĞİ

GÖREVDE YÜKSELME VE TERFİ FATSA BELEDİYESİ 16 EYLÜL 2014 SALI

Soru

1- 15 Aralık 2011 tarihinde açıktan atamayla itfaiye kadrosuyla belediyeye alındım. Emlak istimlak müdürlüğü numarataj servisi coğrafi bilgi sistemlerinde memur olarak görev yapıyorum. Bilgisayar teknolojisi ve programlama bölümü (ön lisans) mezunuyum. Görevde yükselme sınavına girmeden encümen kararı ile tekniker kadroya geçme ihtimalim var mı?

2- Belediyelerdeki tekniker kadrosuna bilgisayar teknikerlerinin de yeri var mı? Merkezi atamayla bilgisayar teknikerleri atanabilirken açıktan atamayla bu mümkün değil mi?

Merve TOK, Memur Fatsa Belediyesi - Fatsa / ORDU

Cevap

CEVAP: Mahalli İdareler Personelinin Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Esaslarına Dair Yönetmeliğin 4 üncü maddesinin birinci fıkrasının (i) bendinde; “Unvan değişikliği” En az ortaöğretim düzeyinde mesleki veya teknik eğitim sonucu ihraz edilen unvanlara ilişkin kadrolara yapılan atamalar olarak tanımlanmıştır. Anılan Yönetmeliğin 8 inci maddesinde; Unvan değişikliği suretiyle atanacaklarda aranacak genel şartlar, “unvan değişikliği sınavında başarılı olmak ve yükseköğrenim mezunu olanların...