GÖREVDE YÜKSELME

GÖREVDE YÜKSELME VE TERFİ SAİMBEYLİ BELEDİYESİ 27 ARALIK 2005 SALI

Soru

SAYIN HOCAM

Öncelikle, Size bizleri aydınlattığınız için, teşekkür ederim.

Ben, 4 Yıllık Üniversite mezunuyum.( İŞLETME FAKÜLTESİ )

28.11.1986 Tarihinden itibaren, İzmir ‘de 18 yıl 2 ay 10 gün, görev yaptıktan sonra 31.12.2004 Tarihinde ,Saimbeyli Belediye Başkanlığı’nda münhal bulunan Yazı İşleri Müdürlüğü ‘ne;

657 Devlet Memurları Kanunu ‘ nun 68, 71, 74 ve 76. Maddeleri gereği Kurumlar arası Nakil yoluyla atamam yapıldı.

Buna göre;

SORU 1-) “Kamu Kurum ve Kuruluşlarında Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Esaslarına Dair Genel Yönetmeliğe” göre;

Öğrenim düzeyi, 657 DMK nun 68/B nin c) Bendindeki Hizmete İlişkin Özel Şartlar, gibi Şartların ( Sınav şartı hariç ) şartlarım tutmaktadır.Buna göre, Benim Belediye’ deki durumum nasıl değerlendirilecektir?Yazı İşleri Müdürü Vekili olarak mı?

SORU 2-) 3. Derecenin 3. Kademesindeyim. Sosyal haklarım nedir? Maaşım nasıl hesaplanacaktır?Yan ödeme Katsayı sı ? Özel hizmet ?

SORU 3-) 657 sayılı DMK nunun 68, 71 74 ve 76. Maddeleri gereği atandığıma göre, 2005 Yılı Yan Ödeme Kararnamesinin 9. Maddesindeki, 657 Sayılı Kanunun 86. Maddesine göre Vekalet ücreti mi almam gerekir?

SORU 4-) Bu görevde kısa bir sürüde olsa görev yapmış olmak, “Kazanılmış Hak Teşkil “ eder mi? Cevaplarınız için Teşekkür eder, Saygılar sunarım.

İsmail GÖRAL

Saimbeyli Belediyesi

Yazı İşleri Müdürlüğü

İSMAİL GÖRAL, YAZI İŞLERİ MÜDÜRÜ SAİMBEYLİ BELEDİYESİ - SAİMBEYLİ / ADANA

Cevap

Yazı işleri müdürlüğü kadrosuna yapılacak atama İl Özel İdareleri, Belediyeler ve İl Özel İdareleri ve Belediyelerin Kurdukları Birlik, Müessese ve İşletmeler ile Bunlara Bağlı Döner Sermayeli Kuruluşlardaki Memurların Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Esaslarına Dair Yönetmelik kapsamında bir atamadır. Bu Yönetmeliğin “Hizmet Grupları” başlığını taşıyan 5 inci maddesinde hizmet grupları ve unvanları, “Öğrenim Düzeyi” başlıklı 14 üncü maddesinde, 5 inci maddede sayılan hizmet gruplarına atan...