MEMURLARIN MALİ HAKLARI

MEMURLARIN MALİ HAKLARI VE SOSYAL YARDIMLAR ÖZKÜRTÜN BELEDİYESİ 27 NİSAN 2015 PAZARTESİ

Soru

1-Belediye Başkanlığımızda görev yapmakta olan memur arkadaşlar ay içinde belli aralıklarla 7-8 gün aile hekimliğinden rapor alarak göreve gelmemektedirler. Ücret ve SGK pirimi nasıl hesaplanacak?

2-Görevli memur 20 gün ve üzeri heyet raporu alırsa maaş bordrosu nasıl hesaplanmalı? Hakedişinden kesintiler olacak mı?

3-Çalışmakta olan memur arkadaşlardan askere giden arkadaşın ücret durumu ve memuriyet hakkı nasıl olacak? Askere gideceklerden eşi çalışan ve çalışmayan var. Muhasebe ve idare açısından nelere dikkat etmeliyiz?

Hasan KARAÇAL, Muhasebeci Özkürtün Belediyesi - Kürtün / GÜMÜŞHANE

Cevap

1-Memurlar rapor aldıklarında maaşlarında herhangi bir değişiklik olmaz, sadece tazminatlarında bir değişiklik olabilir. Memurlar işçilerden farklıdır. 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun ‘Zam ve tazminatlar’ başlığını taşıyan 152 nci maddesine göre “Bu zam ve tazminatlara hak kazanmada ve bunların ödenmesinde aylıklara ilişkin hükümler uygulanır. Ancak; a) Sağlık kurulu raporu üzerine verilen hastalık izinleri, b) Kanser, verem ve akıl hastalıkları gibi uzun süreli bir tedaviye ihtiyaç göste...