İKMAL İNŞAATI İŞİNİN BENZER İŞ TEBLİĞİNDEKİ YERİ

İHALE İŞLEMLERİ VALİLİK 6 MART 2018 SALI

Soru

"ikmal inşaatı" işi, benzer iş grupları tebliğine göre B-III grubu kapsamına girer mi? İşin adı : ... 300 yataklı Devlet Hastanesi İkmal İnşaatı İşi.

İş deneyim belgesine konu olan İkmal inşaatın fiziksel büyüklüğü m2 olarak ta tutar olarak ta yeterlidir. Farklı uyuşmazlık kararları olduğundan kararsız kaldım.

Ek bilgi vermek istiyorum. İş deneyim belgesinde ki söz konusu iş, 6 bloktan oluşmuş ve 1 bloğun kaba inşaatı yapıldıktan sonra iş %10'da seviyesinde iken fesh edilmiştir. Kalan 5 blok inşaatın tamamını yüklenici yaparak iş bitirme belgesi almıştır.

Veysel AKSU, Valilik personeli Valilik - Fatih / İSTANBUL

Cevap

Yapım işinin ikmal inşaat işi olması onun yapım işi nitelik ve mahiyetini değiştirmez. Bu iş yine hastane yapım işidir ve Benzer İş Tebliğinde “ikmal inşaat işi” şeklinde ayrı bir bölüm bulunmamaktadır. Eğer iş mevcut hali ile Tebliğin B-II gurubunda sayılan işleri miktar ve büyüklük itibarıyla (m2 olarak) karşılıyorsa, bu gurupta kabul edilmeli; aksi halde B-III gurubunda değerlendirilmelidir.Copyright © Kontder