SÖZLEŞMELİ PERSONELİN İNTİBAKI VE GEÇİCİ İŞÇİ OLARAK ÇALIŞILAN SÜRENİN KAZANILMIŞ HAK AYLIĞINDA DEĞERLENDİREMEYE TABİİ TUTULUP TUTULMAYACAĞI

MEMURLARIN MALİ HAKLARI VE SOSYAL YARDIMLAR TOSYA BELEDİYESİ 9 MART 2015 PAZARTESİ

Soru

Belediyemizde “Geçici İşçi” statüsünde çalıştırılmakta iken 5620 Sayılı Kanun uygulaması gereği sözleşmeli personel statüsüne geçirilmeleri Bakanlıkça onaylanan personelimiz 5393 Sayılı Kanunun 49.maddesi hükümleri uyarınca 02.11.2007 tarihinden itibaren “Tekniker” kadrosunda sözleşmeli olarak göreve başlamıştır.

Sözleşmeli personel statüsünde Tekniker kadrosunda görev yapmakta iken; 6495 Sayılı Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun ile ilgili 657 Sayılı Kanuna ek-lenen geçici 41.maddesi gereği 15.09.2013 tarihi itibariyle asli memur olarak “Tekniker” kadrosuna ilgi-li personelin ataması yapılmıştır.

Personelimizin Sözleşmeli Tekniker olarak ifa ettiği 5 yıl 8 ay 12 gün hizmet süresinin tamamı ile 1 yıl 6 ay askerlik hizmet süresi emekli keseneğine esas aylığı ve kazanılmış hak aylığında değerlendiril-mek suretiyle intibakı yapılmıştır. Yapılan bu intibakın uygunluğu ile 16.03.1998 tarihinden 01.11.2007 tarihine kadar olan (3165 gün) 8 yıl 9 ay 15 gün “geçici işçi” statüsünde mevcut hizmetinin 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 36/C-1 maddesi gereğince kazanılmış hak aylığında değerlendirmeye ta-bii tutulup tutulmayacağı hakkında bilgi verebilir misiniz?

Ali DEMİRKAN, Yazı İşleri Müdürü Tosya Belediyesi - Tosya / KASTAMONU

Cevap

657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 41. maddesinde, bu madde hükümlerine göre memur kadrolarına atananların, söz konusu mevzuat hükümlerine göre sözleşmeli personel olarak geçirdikleri hizmet sürelerinin, öğrenim durumlarına göre yükselebilecekleri dereceleri aşmamak kaydıyla kaza-nılmış hak aylık derece ve kademelerinin tespitinde değerlendirileceği, bu maddenin uygulamasında ortaya çıkabilecek tereddütleri gidermeye birinci fıkranın (a) bendi kapsamına girenler yönünden Mali-ye Bakanlığı ve ...