HİJYEN EĞİTİMİ SERTİFİKASININ OLUP TAKİBİ, DEPOYA İŞYERİ AÇMA VE ÇALIŞMA RUHSATI

İŞYERİ AÇMA KALKANDERE BELEDİYESİ 15 HAZİRAN 2016 ÇARŞAMBA

Soru

1- Hijyen eğitimi sertifikasının olup olmadığını hangi kurum takip etmesi gerekiyor. Hijyen eğitimi sertifikasını hangi aşamada kontrol etmemiz gerekiyor. İşyeri açılmadan önce vatandaşın bu belgeyi alması gerekiyor mu? Yoksa ruhsat düzenleyerek belli bir zaman mı tanımamız gerekiyor vatandaşa. Çünkü hemen alınan bir şey değil işlerin hızlanması açısından soruyorum. önceden ilçemizde bulunan sağlık ocağı ruhsat öncesi yazdığımız yazıda, hijyen eğitimi sertifikası aramıyordu simdi ise o belge olmadan uygundur yazısı vermeyiz diyorlar. Acaba hangi davranışları doğru olur.

2- İlçemizde bulunan bir işyerinin alt katında depo gibi bir kısım var. Bina içerisinden alt kata geçiş varmış zamanında sonradan bina içerisinden geçen alt kat ile bağlantıyı sağlayan merdiven yıkılarak ve alt kata arkadan bağımsız bir kapı açılarak bağımsız bir bölüm oluşturulmuştur. Tarafımızdan üst kata tüp satış bayi ruhsatı verilmiştir. Sonrada alt kat için başka bir vatandaş nalbur ruhsatı için başvuruda bulunmuştur. Adres olarak her iki dükkânın adresi de 8/A geçmektedir kayıtlarımızda. Nasıl bir yol izlememiz gerekmektedir yardımcı olursanız seviniriz.

Hasan TANRIKULU, Zabıta Memuru Kalkandere Belediyesi - Kalkandere / RİZE

Cevap

1- Hijyen Eğitimi Yönetmeliği ile gıda üretim ve perakende iş yerlerinde, insani tüketim amaçlı sular ile doğal mineralli suları üreten iş yerlerinde ve insan bedenine temasın söz konusu olduğu temizlik hizmetlerinin verildiği iş yerlerinde çalışanlara yönelik hijyen eğitimi programlarının planlanması, eğitimlerin verilmesine, iş yeri sahibinin, işletenlerin ve çalışanların bu konudaki sorumlulukları, bu iş yerlerinde çalışmaya engel bulaşıcı hastalıkların ve cilt hastalıklarının belirlenmesi ve...