MEMURİYETE GEÇEN UZMAN ÇAVUŞUN İNTİBAKI

MEMUR ATAMA VE NAKİL İŞLEMLERİ ÜNİVERSİTE 23 KASIM 2022 ÇARŞAMBA

Soru

4 yıl görev yapıp uzman çavuşluktan 10/4 derecesinden ayrılıp 2015 yılında üniversitede işe başladım. Ayrıldığımda uzman çavuştum, lakin ortaokul mezunuydum, 12/1 derecesinden hizmetli olarak başlattılar bu işlem doğru mudur?

2021 yılında lise diplomasını aldım, artış-giriş yaptılar, şu an 7/1’den maaş alıyorum. 7 yıldır üniversite+4 yıl askeriye çalıştım. Sizlere danışmak istediğim askerlikte geçen sürem (4 yılım) verilmeli midir? Kadro olarak hizmetli sınıfımı yoksa idari hizmetler sınıfımı olması gerekir? Bunun yanında son bir soru olarak ben 7+4 yıldır buradayım. Arkadaş (4) yıllık daha yeni Gazi yakını bu kişi ortaokul mezunu benimle aynı maaşı almakta bu benden kaynaklımı sistemsel bir olay mı anlayamadım. Bugün işe başlayan sözleşmeli memur bile 8500 lira alıyor ben 9037 lira eş yardımı ile bu kadar alıyorum gerekirse sizlere derece kademe bordro atabilirim. Şimdiden çok teşekkür ederim, saygılar.

Murat SAYIN, Hizmetli memur Üniversite - Sarıyer / İSTANBUL

Cevap

657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 36’ncı maddesinde hizmet sınıfları sayılmış olup, anılan maddenin ortak hükümler başlıklı (A) bölümünde sınıflar itibariyle öğrenim durumlarına göre giriş ve yükselinebilecek derece ve kademeler tespit edilmiştir. Madde hükmüne göre, ortaokulu bitirenler 14. derecenin 2. kademesinden, liseyi bitirenler 13. derecenin 3. kademesinden göreve başlatılmaktadır.657 sayılı Kanunun 41 inci maddesine göre, Genel olarak ortaokulu bitirenler memur olabilirler. Bir sın...