İŞÇİLERİN ÜCRET ARTIŞI

İŞ MEVZUATI VE İŞÇİLERE YAPILAN ÖDEMELER KÜMBET BELEDİYESİ 25 MAYIS 2009 PAZARTESİ

Soru

16 Ağustos 2008 tarih ve 26969 Mükerrer sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren 2008/14012 sayılı Bakanlar Kurulu Kararına istinaden 375 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin Ek 3.maddesi gereğince memurlara ödenecek olan ek ödemeden, Belediyemizle Hizmet İş Sendikası arasında düzenlenen toplu iş sözleşmesinin ücret zammı başlıklı 35.maddesi 15.06.2008-15.06.2011 tarihleri arasında 657 sayılı Genel İdari Hizmetler Sınıfındaki Devlet memurlarına gelen zam oranı miktarı ve seyyanen zamlar ile ilave ödemeler Toplu İş Sözleşmesi kapsamındaki işçilerin yevmiyelerine ve maaşa giren tüm ücretlerine aynı tarihten itibaren aynı oran ve miktarda yansıtılır. Hükmüne göre belediyemizde sendikalı olarak çalışan işçilerinde ek ödemeden yararlanıp yararlanamayacağı konusunda tereddüde düştüğümüzden bu konuda bizleri aydınlatırsanız seviniriz

Turan ZOR, Yazı İşleri Görevlisi KÜMBET BELEDİYESİ - YILDIZELİ / SİVAS

Cevap

Belediyeniz ile sendika arasında düzenlenen toplu iş sözleşmesinin ücret zammı başlıklı maddesindeki hüküm gereğince işçilerinizin söz konusu ek ödemeden yararlanabileceği düşünülmekle birlikte ek ödemeden GİH sınıfındaki memurlar derecelerine göre farklı yararlandıklarından sözleşmede de buna bir açıklık getirilmediğinden uygulamada tereddüt olacaktır. Bu nedenle sıkıntı yaşanabilir.