YAPI KULLANMA İZİN BELGESİ ALMA ZORUNLULUĞU

İŞYERİ AÇMA İSKENDERUN BELEDİYESİ 26 MAYIS 2009 SALI

Soru

Bilindiği gibi 10.08.2005 tarih ve 25902 sayılı İşyeri Açma ve Çalışma Ruhsat Yönetmeliğinin 5.maddenin ( c ) fıkrasında özel yapı şekli gerektiren işyerlerinin Yapı Kullanma izni almış olması zorunluluğu getirilmiştir.

5377sayılı Türk Ceza Kanununda değişiklik yapılmasına dair Kanunun 21. maddesi ile 5237 sayılı Türk Ceza Kanunun 184.maddesine; "ikinci ve üçüncü madde hükümleri,12.10.2004 tarihinden önce yapılmış yapılarla ilgili olarak uygulanmaz" şeklinde 6.fıkra eklenmiştir.

Bu doğrultuda, belediyemiz sınırları içerisinde faaliyet gösteren fırınların inşaat bitim tarihi 12.10.2004 den önce ise Yapı Kullanma izin belgesi alma zorunluluğu var mı?

Huriye KARAKAŞ, Memur İSKENDERUN BELEDİYESİ - İSKENDERUN / HATAY

Cevap

5377 sayılı Türk Ceza Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanunun 21. maddesi ile 5237 sayılı Türk Ceza Kanununun 184. maddesine; “ikinci ve üçüncü madde hükümleri, 12.10.2004 tarihinden önce yapılmış yapılarla ilgili olarak uygulanmaz.” Şeklinde 6. fıkra eklenmiştir. Dolayısıyla; 12.10.2004 tarihinden önce yapıldığı kanıtlanan binalarda açılacak olan işyerlerine, yapı kullanma izni olmadan işyeri açılma ve çalışma ruhsatı verilebileceği düşünülmektedir.