2981 SAYILI KANUNUN 10/C UYGULAMASI

İŞYERİ AÇMA KIZKALESİ BELEDİYESİ 27 MAYIS 2009 ÇARŞAMBA

Soru

Kasabamızda vatandaş ve Hazine arasında davalı bulunan ve uzun yıllardır davası devam eden bir parsel üzerinde belediyemiz 2002 yılında 2981 sayılı Kanunun 10/c uygulaması yapmıştır. Mevcut parsel üzerinde bulunan binalar bina sahipleri adına tescil edilmiş olup vatandaşlara binalarının tapusu verilmiştir. Vatandaşlar almış oldukları tapuya istinaden belediyemize gelerek mevcut binalarına yapı kullanım izin belgesi almışlardır.

Ancak bazı vatandaşların yapılan uygulamaya itiraz etmesi sonucu yapılan uygulama Yargıtay tarafından iptal edilmiştir. İptal yazısı belediyemizce Tapu Sicil ve Kadastro Müdürlüklerine bildirilmiştir.

Bu parsel üzerinde bulunan binalara, işyerlerine ruhsat verme ve yapı kullanım izin belgesi verilmesi işlemi durdurulmuştur.

Önceki süre içerisinde yani 10/c uygulamasının iptalinden önce verilen yapı ruhsatı, yapı kullanım izin belgesi ve İşyeri Açma ve Çalıştırma Ruhsatları geçerlimidir? Bu belgelere dayalı olarak işletme ruhsatı verebilir miyiz? 10/c uygulamasının iptali ile birlikte verilen yapı kullanım izin belgesi ve verilen ruhsatlar iptal olmuş sayılır mı? Ayrıca bina tapuları da iptal olmuş olur mu?

Cennet KALE, Zabıta Memuru KIZKALESİ BELEDİYESİ - ERDEMLİ / MERSİN

Cevap

Sorunuzda belirtilen parselin dosyasını ve belirtilen mahkeme kararını incelemeden verdiğiniz bilgiler ile sorunuza varsayımlar üzerinden doğru bir cevap vermek mümkün değildir.