İNTİBAK

GÖREVDE YÜKSELME VE TERFİ ERİMLİ BELEDİYESİ 7 ŞUBAT 2007 ÇARŞAMBA

Soru

Elazığ Erimli Belediyesinde 10.08.1987 tarihinde geçici işçi statüsünde işe başladım. Belediye de açılan memurluk sınavı sonucunda memurluğa hak kazanarak 30.09.1988 tarihinde 13/3 derecede aday memur olarak başkatip kadrosuna atamam yapıldı ve halen başkatip olarak çalışıyorum.

Öğrenim süresi üç yıl olan lise mezunuyum. Kaçıncı derecenin kaçıncı kademesinden aylık almam konusunda kurumumla olan tereddüdün giderilmesi için aşağıdaki bilgiler doğrultusunda kaçıncı derecenin kaçıncı kademesinden aylık almam gerektiğini ve ayrıca ek göstergeden yararlanıp yararlanamayacağımı bildirmenizi istiyorum.

Memurluğa başlama tarihim 30.09.1988, sigortalı hizmetim 715 gün, 615 günü resmi kurum, 110 günü özel sektörde, 20 aylık askerlik hizmetine karşılık borçlanma yaptım. Kanunla bir derece aldım. Olumlu sicilden bir kademe aldım.

Ramazan ÇELİKBAĞ, Başkatip ERİMLİ BELEDİYESİ - Merkez / ELAZIĞ

Cevap

657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 36. maddesinin Ortak Hükümler bölümünün (A) bendinde memurların öğrenim durumlarına göre giriş ve yükselebilecekleri derece ve kademeleri belirtilmiş, devamında da intibak hükümleri düzenlenmiştir. 657 sayılı Kanun hükümlerine göre askerlikte geçirdiğiniz süre memuriyet derece ve kademenizde değerlendirilir. Belirtilen tarihlerde işçilikte geçirdiğiniz süreler ise memuriyete esas derece ve kademenizde değerlendirilmez. İşçilikte geçen süreniz emekliliğe esas...