TEDAVİ YARDIMI

MEMURLARIN MALİ HAKLARI VE SOSYAL YARDIMLAR ÇETİNKAYA 5 ARALIK 2005 PAZARTESİ

Soru

Sayın; Hocam öncelikle sizlere böyle güzel hizmetinizden dolayı teşekkür ediyorum.

Benim sorum şu, 19 yaşında erkek çocuğum askerlik muayenesi neticesinde (2 kez açık kalp ameliyatı geçirdi)rahatsızlığı nedeniyle, Bafra askerlik şubesince Samsun askeri hastanesine oradanda Ankara Etimesgut askeri hastanesine gönderildi.

Bununla bitmeyip sağlık kuruluna girebilmesi için ameliyat olduğu hastaneden fotoğraflı sağlık kurulu raporu istediler vs. durum böyle olunca Ankara'dan İstanbul'a bizzat çocuğumun gitmesi zorunlu oldu.

Bu gidip gelmeler için bir hayli masrafım oldu. Askerlikle alakalı olduğu için başlangıçta belediyeden sevk almadım, fakat İstanbul'da Koşuyolu kalp hastanesinden sevk istediler bizde en yakın belediyeden sevk aldık.

Bu işlemler 1 aydan beri sürüyor, henüz sonuçlanmadı, maddi ve manevi bayağı yıprandım. Alt tarafı bize göre askeri hastaneden sağlıklı olup, olmadığına dair rapor verecekler, başımıza gelene bak.

Sayın hocalarım kusura bakmayın başınıza ağrıttım, sizlerin yoğun işinize birde kendi sorunumu ekledim. İnanın fazla bunalmasam sizlere bu soruyu yazmayacaktım, acaba kurumundan bununla ilgili olarak tarafıma bir ödeme yapılabilirmi. Cevap verirseniz çok memnun olurum.

Saygılarımla.

TEKİN SEZER, BAŞKÂTİP ÇETİNKAYA - BAFRA / SAMSUN

Cevap

Devlet Memurlarının Tedavi Yardımı ve Cenaze Giderleri Yönetmeliği’ nin 8, 26 ve 27. maddeleri gereğince gerek memurun gerekse bakmakla yükümlü olduğu kişilerin tedavi giderlerinin kurumları tarafından ödenebilmesi için, resmi hasta sevk kağıdı düzenlenmiş olması ve buna uygun tedavinin yapılmış olması gerekir. Zorunlu hallerde hasta sevk kağıdının başka bir belediyeden alınmış olması da mümkündür. Yine bahsedilen Yönetmelik hükümlerine göre, hastaya birinin eşlik etmesi ilgili sağlık kurumunun ...