GÖREVDE YÜKSELME

GÖREVDE YÜKSELME VE TERFİ ANTALYA 28 MAYIS 2010 CUMA

Soru

Eylül 2000 ve Ağustos 2008 yılları arasında geçici personel olarak Başbakanlık İstatistik Kurumu bünyesinde görev yaptım. 657 sayılı Kanunun 4/C bendi gereği istihdam edildik ve senelik sözleşme imzalıyorduk. Aralık ayında çıkış alıp bir süre bekletildikten sonra tekrar göreve başlatılıyorduk. Bu bağlamda İstatistik Kurumu bünyesinde yaklaşık 8 senelik bir SSK hizmetim var. 14 Ağustos 2008 tarihi itibari ile KPSS alımları sonucunda memur olarak atandım. Kurumumda 2011 yılı Ocak ayında yapılacak olan görevde yükselme ve unvan değişikliği sınavına katılmak istiyorum.

1- Mahalli İdareler Görevde Yükselme Yönetmeliği 4 üncü madde (ğ) bendi kapsamında hizmet sürem 10 yıl olarak değerlendirilip yine aynı Yönetmeliğin 7/f maddesinde belirtilen uzmanlık kadrosu için başvuruda bulunup sınava katılabilir miyim? Ayrıca başvuru yapmamın mümkün olması durumunda kurumumuzdaki mevcut uzmanlık kadrolarının dereceleri benim durumuma uygun olarak kaç olmalıdır.

2-Aynı Yönetmelik kapsamında 7/C maddede belirtilen şef unvanlı kadro için başvuruda bulunabilir miyim?

Gülzade BALTACI, Memur ANTALYA - MERKEZ / ANTALYA

Cevap

Mahalli İdareler Personelinin Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Esaslarına Dair Yönetmeliğin 4/ğ maddesinde hizmet süresinin 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 68 inci maddesinin (B) bendi hükümleri çerçevesinde mahalli idareler ile diğer kamu kurum ve kuruluşlarında fiilen çalışılan süreler, resmi veya özel müesseseler ve meslekleriyle ilgili serbest çalışılan süreler ile muvazzaf askerlikte geçen süreleri ifade edeceği, 5/ç maddesinde araştırma ve planlama hizmetleri grubunda yer alan u...