STRATEJİK PLANDA YER ALAN PROJELER

BÜTÇE VE MUHASEBE İZMİR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ 4 OCAK 2008 CUMA

Soru

1- Stratejik plan açısından: Stratejik planda yer alan projelerin iptali yada sonraki yıllara ertelenmesi durumunda karar mercii hangi organdır.

2-Bütçe açısından: Mahalli İdareler Bütçe ve Muhasebe Yönetmeliğinin 36 maddesinin 5/ç bendine göre projeye bağlı yatırımlardan kasıt DPT den onaylı yatırım projeleri midir? Projeler DPT onaylı değil ise yatırım projesi kapsamına girer mi? 2007 mali yılında stratejik planda yer alan yatırım projesinin, içinde bulunulan yılda gerçekleşemeyeceği ve bir sonraki yıla ertelenmesi yada projenin iptali durumunda projeyle ilgili ödenekler başka projelere aktarılabilir mi? Aktarılabilir ise Mahalli İdareler Bütçe ve Muhasebe Yönetmeliğinin 36 maddesi 2 bendi gereğince aktarma yapılması uygun mu dur?

Ayşegül TÜRK, Müdür İzmir Büyükşehir Belediyesi - Merkez / İZMİR

Cevap

1- Kamu İdarelerinde Stratejik Planlamaya İlişkin Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmeliğin 7. maddesi uyarınca stratejik planlar beş yıllık dönemi kapsar. Stratejik planlar en az iki yıl uygulandıktan sonra stratejik planın kalan süresi için güncelleştirilebilir. Güncelleştirme, stratejik planın misyon, vizyon ve amaçları değiştirilmeden, hedeflerde yapılan nicel değişikliklerdir. Ayrıca; görev, yetki ve sorumluluklarını düzenleyen mevzuatta değişiklik olması hâlinde, doğal afet, tehlikeli salgın h...