SÖZLEŞMELİ PERSONELİN İZNİ

BELEDİYE TEŞKİLATI VE PERSONEL İSTİHDAMI FATSA BELEDİYESİ 10 NİSAN 2008 PERŞEMBE

Soru

Geçici işçilerin sürekli işçi kadrolarına veya sözleşmeli personel statüsüne geçirilmeleri ile ilgili 5620 sayılı Kanun gereğince, Belediyemizde geçici işçi olarak görev yapmakta olan teknik personellerin, İçişleri Bakanlığının 18.12.2007 tarih ve 900-929/30390 sayılı oluru ile sözleşmeli personel statüsüne Sosyal Sigortalar Kurumuna tabi olarak geçiş işlemi yapılmıştır.

5393 sayılı Kanununun 49. maddesi gereğince tam zamanlı olarak çalıştırılacak olan personelin sözleşmesinin 11. maddesinde " Fatsa Belediyesinde sözleşmeli olarak bir hizmet yılını doldurmuş olmak kaydıyla; 217 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin 2. maddesinde sayılan kurumlarda Sosyal Güvenlik Kurumlarına prim ödemek suretiyle geçen hizmet süreleri toplamı 10 yıla kadar olan sözleşmeli personele bir takvim yılı içerisinde yirmi gün, toplam hizmet süresi 10 yıldan fazla olanlara ise 30 gün ücretli yıllık izin verilir. Yılı içerisinde kullanılmayan izinler ertesi yıla devredilmez ve kullanılmayan izin süreleri için ayrıca ücret ödenmez." denilmektedir.

Bu durumda Belediyemizde görev yapan sözleşmeli personellerin daha önce Belediyemizde geçici işçi olarak görev yaptıkları halde izin kullanabilmeleri için sözleşmeli olarak bir yıllarını doldurmaları gerekir mi? Ayrıca işçi iken kullanmadıkları izinleri kullanabilirler mi? Kullanamazlarsa bu izinlerin ücretini almaları mümkün müdür?

Selva SARIHAN, İNSAN KAYNAKLARI VE EĞİTİMİ MD.V. FATSA BELEDİYESİ - FATSA / ORDU

Cevap

5393 sayılı Belediye Kanununun 49. maddesinin 5. fıkrasında; üçüncü ve dördüncü fıkra hükümleri uyarınca çalıştırılacak personele her ne ad altında olursa olsun sözleşme ücreti dışında herhangi bir ödeme yapılmaz ve ücret mahiyetinde aynî ya da nakdî menfaat temin edilmez. Bu personel hakkında bu Kanunla düzenlenmeyen hususlarda vize şartı aranmaksızın 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 4 üncü maddesinin (B) fıkrasına göre istihdam edilenler hakkındaki hükümler uygulanır hükmü uyarınca; izin ...