GÖREVDE YÜKSELME VE UNVAN DEĞİŞİKLİĞİ

GÖREVDE YÜKSELME VE TERFİ KEÇİBORLU BELEDİYESİ 3 TEMMUZ 2009 CUMA

Soru

1- Ben 1992 Haziran ayında işe başladım 19.05.1966 doğumluyum. Şuan tahsildar olarak görev yapmaktayım ve biz tahsildarlar veri hazırlama kadrosuna geçirilmedik sonuçta maddi olarak bir kaybımızın olduğunu düşünmekteyiz. Bizlerin veri hazırlama kadrosuna geçme hakkımız var mıdır?

2- İkinci bir konu bir ay kadar sonra 2 yıllık makine teknikeri olarak üniversite mezunu olacağım ve belediyemizde boş teknisyen kadroları mevcuttur, bu teknisyen kadrosuna geçmek için gerekli olan şartlar nelerdir, sadece başkan veya meclis kararıyla bu kadroyu alma imkânım var mıdır?

Mehmet Cengiz KOCAGÖZ, Tahsildar KEÇİBORLU BELEDİYESİ - Keçiborlu / ISPARTA

Cevap

1- Veri hazırlama kontrol işletmeni ve tahsildar kadroları Mahalli İdareler Personelinin Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Esaslarına Dair Yönetmeliğin 5. maddesinin 1. fıkrasının (d) bendinin 2. alt bendinde aynı alt hizmet grubu içinde düzenlenmiş, Yönetmeliğin 20. maddesinin 1. fıkrasının (a) bendinde, aynı hizmet grubunun alt hizmet grubu içinde kalmak kaydıyla, sınav yapılmaksızın ilgili personelin isteği ve atanılacak kadronun gerektirdiği özellikleri taşımak şartıyla diğer görevlere a...