EK ÇALIŞMA, GERÇEKLEŞTİRME GÖREVLİSİ

MEMUR FAZLA ÇALIŞMA ÜCRETLERİ ÜZÜMLÜ 12 MAYIS 2008 PAZARTESİ

Soru

1- Bilindiği gibi köylere hizmet götürme birliklerinde görevlendirilen memurlara 5000 gösterge ile katsayı çarpımı oranında ücret verilmektedir. Birliklerin genellikle gelirleri olmadığından personeli bulunmamaktadır. Özelliklede köydes çalışmalarından dolayı yükü oldukça ağır olmakta genellikle bu işi bir kişi yapmaktadır. Birlikte görevli bir inşaat teknikerine 950 Ytl ücret ödenmekte olup işin yükünü çekenlere ancak 208 Ytl gibi bir ücret ödenmektedir. Benim sorum memur olup da birlikte görevli kişiler örneğin ek çalışma karşılığı olarak ücret ödenebilir mi?

2- Birliklerde encümen üyesi olan köy muhtarı veya il genel meclisi üyesi gerçekleştirme görevlisi olarak görevlendirilebilir mi?

muzaffer SANALP, ilçe özel idare müdürü üzümlü - üzümlü / ERZİNCAN

Cevap

1- 5355 sayılı Mahalli İdare Birlikleri Kanununun 18 inci maddesinde; Köylere Hizmet Götürme Birlikleri’nde hizmet akdiyle personel istihdam edilebileceği, ayrıca diğer kamu kurum ve kuruluşlarından personel görevlendirilebileceği ve bu şekilde görevlendirilen kamu personeline ne kadar ödeme yapılacağı açıklanmış olduğundan, kanunda belirtilen ödeme dışında başkaca bir ödeme yapılmasının mümkün olmadığı düşünülmektedir. 2- Kamu Mali Yönetimi ve Kontrol Kanununun 33 üncü maddesinde; “bütçelerden ...