BAŞKA BİR BELEDİYENİN İŞLERİNE YARDIMCI OLAN PERSONELE YAPILACAK ÖDEME

MÜTEFERRİK HİSARCIK BELEDİYESİ 5 NİSAN 2006 ÇARŞAMBA

Soru

Çevremizdeki bazı belde belediyelerin halen 9-10 yıllık belediye olmalarına rağmen memur personeli bulunmamakta ve belediyemizden görevli memurlar 9-10 senedir bu belediyelerin işlerini görevli memur olarak yürütmektedirler. Bu görevli memurlara yaptıkları çalışmalar karşılığında bu belediyelerce harcırah haricinde bir ödeme yapılabilir mi?

2-Bu belediyelerde memur personel olmadığından dolayı yapacakları ihalelerde görev yapmak üzere bizim gibi ilçe belediyelerinden ihale komisyonuna 3 memur görevlendirilmesini istiyorlar. Bu ihale komisyonda görevli memura nasıl bir ücret ödemesi yapılabilir? (harcırah mı başka bir ödememi.)

Ziya TÜRKEL, V.H.K.İ HİSARCIK BELEDİYESİ - HİSARCIK / KÜTAHYA

Cevap

1- Yapılan görevlendirmeler 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 88. maddesine uygun ise, ikinci görev aylığı verilebilir. Ancak, Kanunun 88. maddesine uygun olmayan belde belediyelerinin iş ve işlemlerine yardımcı olmak üzere belediyenizden görevlendirilen personele, 6245 sayılı Harcırah Kanununun 14 üncü maddesine göre geçici görev harcırahı dışında herhangi bir ödeme yapılması mümkün değildir. 2- 4734 sayılı Kamu İhale Kanununun 6. maddesinde; “İhaleyi yapan idarede yeterli sayı veya nitelik...