YEMEK YARDIMI VE BAYRAM İKRAMİYESİ

MEMURLARIN MALİ HAKLARI VE SOSYAL YARDIMLAR İL ÖZEL İDARESİ 30 EYLÜL 2009 ÇARŞAMBA

Soru

İl Milli Eğitim Müdürlüğü kadrosunda muhasebe şefi olarak görev yapmaktayım. Milli Eğitim Bakanlığının ödenekleri il özel idaresine devir etmiş olduklarından dolayı bu işlerde görevlendirmek üzere Valilik oluru ile ikinci bir emre kadar Yalova İl Özel idaresinde geçici görevlendirilmiş bulunmaktayım.

Ancak İl Özel İdaresindeki personele verilen yemek ücreti ve bayram ikramiyeleri gibi sosyal haklar geçici görevli olduğum için tarafıma ödenmemektedir. İl Özel İdaresi personeline verilen sosyal haklardan yararlanma hakkımızın bulunup bulunmadığının açıklanması hususunda gereğini arz ederim.

Hasan Cavit ÇİLİNGİR, Şef İL ÖZEL İDARESİ - Merkez / YALOVA

Cevap

İl özel idaresinin memur personeli Devlet Memurları Yiyecek Yardımı Yönetmeliğine göre yemek yardımından yararlanabilir. İl özel idaresinin memur personeli için bayram ikramiyesi ödenmesine ilişkin mevzuatta bir düzenleme bulunmamaktadır.İl Özel İdaresinin işçi personeline ödenen bir yemek ücreti ve bayram ikramiyesi varsa ve sorunuzda bunları kastediyorsanız, işçilerin yararlandığı bu yardımlardan geçici görevli veya kadrolu memur personelin yararlanması mümkün değildir.