GÖREVDE YÜKSELME, VEKALET, ÖZEL HİZMET TAZMİNAT ORANI

MEMURLARIN MALİ HAKLARI VE SOSYAL YARDIMLAR PERTEK BELEDİYESİ 27 EKİM 2009 SALI

Soru

Pertek Belediyesinde 2002 yılından beri görev yapmaktayım. Toplam 19 yıl hizmetim bulunmaktadır. Şu an belediyede trafik memuru kadrosunda olup, 2/1 dereceli yazı işleri müdürlüğüne vekalet etmekteyim. Ancak yazı işleri müdürlüğünün herhangi bir hakkından faydalanamamaktayım. Daha önceki kurumlarda şef kadrosunda 5 yıl görev yaptım. 2 yıllık Açık Öğretim Sosyal Bilimler mezunuyum.

1- Yazı işleri müdürlüğünün tazminat oranlarından faydalanabilir miyim?

2-Trafik memur kadrosunda maaş aldığımdan özel hizmet tazminat oranı % 49 olarak almaktayım. % 55 olduğunu biliyorum fakat % 49 üzerinden maaşım yapılıyor, doğru mu?

3-Daha önce 5 yıl şef olarak görev yaptığımdan, müdürlüğün görevde yükselme sınavlarına katılabilir miyim? Ayrıca bulunduğum şu anki kurumda şef kadrosunun olmaması müdürlük sınavına katılmama engel teşkil eder mi?

Hanife SÜER, Yazı İşleri Müd.V. Pertek Belediyesi - PERTEK / TUNCELİ

Cevap

1- Mahalli İdareler Personelinin Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Esaslarına Dair Yönetmeliğin 5. maddesinde, müdürlük kadroları görevde yükselmeye tabi kadrolar arasında sayılmış olup, 6. maddesinde de müdür kadrolarına atanabilmek için fakülte veya 4 yıllık yüksekokul mezunu olmak şartı bulunmaktadır. Aynı Yönetmeliğin geçici 1. maddesinde; Kamu Kurum ve Kuruluşlarında Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Esaslarına Dair Genel Yönetmeliğin yürürlüğe girdiği 18/4/1999 tarihinde görevde bu...