VEKALET VE ENCÜMEN ÜYELİĞİ

MÜTEFERRİK GÖKÇEYAZI 27 AĞUSTOS 2008 ÇARŞAMBA

Soru

1998 yılından beri Gökçeyazı Belediyesinde başkatip olarak görev yapmaktayım. Belediyemizde norm kadro yönetmeliğine göre 1 adet 1. dereceli Mali Hizmetler Müdürlüğü, 1 adet 4. dereceli Yazı İşleri Müdürlüğü kadroları oluşturulmuş ve bu kadrolar boş durumdadır. Belediye başkanımız 2 yıllık yüksekokul mezunu muhasebe kadrosunda bulunan 3. dereceli arkadaşımızı Mali Hizmetler Müdürlüğüne, yine 2 yıllık yüksekokul mezunu 5. dereceli Tahsildar kadrosunda görev yapan arkadaşımızı da Yazı İşleri Müdürlüğüne 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 86. maddesine göre görevlendirmiş bulunmaktadır. Başkatip olarak yazı işleri ile ilgili her türlü görev halen tarafımdan yürütülmektedir. Ayrıca Yazı İşleri Müdürlüğüne yapılan bu görevlendirmeden dolayı 1998 yılından beri yürütmekte olduğum encümenlik görevi de tarafıma tebligat yapılmadan 01.01.2008 tarihi itibariyle sona erdirilmiştir. Belediye meclisinden yapılan bu vekâlet ödemeleri için ödenek talebinde de bulunulmamıştır.

Sorularım şunlardır.

1- 4 adet memuru bulunan bir belde belediyesinde yapılan bu görevlendirmeler gereklimidir?

2- Yapılan bu görevlendirmelerden dolayı vekalet ücreti ödenir mi?

3- Encümen toplantılarına Yazı İşleri Müdürlüğüne vekalet eden kişi mi girmeli yoksa başkatip olarak benim mi girmem gerekir?

ZEKAİ ERMİŞ, BAŞKATİP GÖKÇEYAZI - İVRİNDİ / BALIKESİR

Cevap

1-Belediye ve Bağlı Kuruluşları ile Mahalli İdare Birlikleri Norm Kadro İlke ve Standartlarına Dair Yönetmeliğin 11. maddesi ile geçici 4 ve 5 inci maddeleri uyarınca mevcutta dolu olan ancak Ek – 4 Kadro Kütüklerinden (I) sayılı Memur Kadro Kütüğünde ya da norm kadro standartları cetvellerinde kendi alt gruplarında yer verilmeyen kadro unvanlarından dolu olanlar dondurulmuştur. Başkatip kadroları da bu kadrolardandır. Bir belediyede idari personel grubunda yer alan başkâtip kadrolarının bulunuy...